marryy_lm a scris:
Multumesc tuturor acelora care mi-ati raspuns.Mai totusi o intrebare: daca eu voi fi chemata in instanta cine va plati acea taxa de expertiza a casei si terenurilor? Normal ca cei care ma vor chema in judecata vor avea interesul sa declare cit mai putin ....
Astept cit mai urgent un raspuns,deoarece miine ne vom intilni cu totii si vom incerca sa gasim calea amiabila.Nu voi fi exagerata,dar nici jnu-mi pot bate de mine.
Daca se pune problema chemarii in isntanta, reclamantul este cel ce va plati taxa de timbru insa, va fi imputata celui ce pierde procesul. Posibil uneori ca taxa sa fie platita chiar in mod egal de parti, in functie de aprecierile instantei. Prin urmare, chiar daca veti avea calitatea de parat, nu inseaman ca ati scapat de plata taxelor.
In ipoteza in care partile ajung la o intalegere si incheie un acord de mediere, cel ce a facut plata taxelor va putea cere restituirea lor.
De aceea va sfatuiau colegii sa apelati la un mediator iar eu va recomandam chiar sa initiati dumneavoastra procedura de mediere.