avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... optiune succesorala - deschidere succesiune - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

optiune succesorala - deschidere succesiune - AJUTOR!!!!!!

Va rog ajutati-ma cu un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a murit acum 2 luni, eu fiind singura fiica, la randul meu am 2 fiice minore. Am niste credite restante la banci si o poprire pe salariu(1/3) - un titlu executor. Nu as vrea sa accept mostenirea, adica 3/8 din apartamentul parintilor, restul de 5/8 il are mama,nu? - in caz de acceptare ce imi fac creditorii? Sunt obligata ca in 6 luni de la deces sa merg la notar sa fac declaratia de acceptare sau renuntare? Pot ceda in favoarea mamei?Daca renunt la mostenire creditorii mei se pot insera ei in locul meu? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: narcisa07 , utilizator 12:24, 19 Noiembrie 2008
Multumesc pentru raspunsuri! si atunci in concluzie eu ce fac? In aceste prime 6 luni daca nu merg la notar sa fac nici o declaratie (nici de acceptare nici de renuntare) si nici mama ce se intimpla? Daca noi nu facem nimic si apare un alt mostenitor in aceste 6 luni cu o declaratie de acceptare?(Tata are 5 nepoti de la 2 surori). Dupa aceste 6 luni mama ramane singura mostenitoare? Si in caz ca eu accept mostenirea cum vor proceda creditorii? Vor scoate apartamentul la vanzare si ii vor da mamei partea ei de 5/8? Asta inseamna ca o vor da afara din casa? Mi se pare nedrept, am gresit eu dar ea ce vina are?
accetati mostenirea si apoi adresati-va unui avocat caruia sa-i expuneti corect problema.
poate sunt si alte bunuri de executat...de ce apartamentul?
nu mai am alte bunuri... cum vor proceda? scot la licitatie apartamentul?si isi iau doar partea mea de 3/8? asta inseamna ca si pe mama care nu e vinovata cu nimic o vor da afara din casa? Va rog lamuriti-ma!
Se va ajunge la licitatie daca se face partajul.
Dar va dura ceva timp daca va angajati un avocat care sa amane cauza cat se poate de mult.

avocat Claudiu Lascoschi
E probabil sa pocnesc acum cu bata in balta, dar dna afirma ca are poprire pe salariu... Aceasta nu inseamna ca respectivii creditori se "indestuleaza" de acolo?
Ignorati-ma, daca sunt pe langa!

Alte discuții în legătură

"acceptare tacita" corina stancu corina stancu ce inseamna "acceptare tacita" in cazul unui drept la succesiune? ce consecinte poate avea? (vezi toată discuția)
Drept de mostenire a copilului dintr-o casatorie anterioara katz1ro katz1ro buna ziua. problema mea este destul de delicata. sunt unicul copil al mamei din prima casatorie. ea s-a mai casatorit o data si a avut din a doua casatorie ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare tamasanu67 tamasanu67 am o matusa sora cu tatal meu care vrea sa-mi vanda casa.sotul a decedat acum 8 ani si are o fiica din prima casatorie despre care matusa nu stie ... (vezi toată discuția)