Poate ca in instanta daca prezentati originalul si doua copii ale acestuia (una pentru instanta si alta pentru partea adversa), scapati de obligatia de ai da originalul. Acum aveti posibilitatea ca atunci cand trebuie sa-i dati originalul sa-l insoteasca cineva din conducerea asociatiei la un centru de multiplicare sau poate aveti posibilitatea sa faceti copiile in fata lui in sediul asociatiei.
Totusi interpretati gresit, dupa parerea mea urmatorul aspect:
dani61 a scris:
... asa cum prevede legea numai presedintele detine actele ASP.Ce s-ar intampla daca ar avea copii dupa actele ASP toti coproprietarii ,desi conform legii ei nu detin calitatea de a avea acele acte ci numai presedintele cu obligatiile ce ii revin?
Daca presedintele detine actele asociatiei, el le detine ca presedinte si nu ca persoana, iar maine poate fi alt proprietar presedinte, poimaine altul... Asa ca din aceasta perspectiva orice proprietar poate sa detina candva actele asociatie. Acestea nu sunt secrete, iar presedintele le pastreaza, are grija de ele, ca trebuie sa fie responsabilitatea cuiva totusi, dar nu le pastreaza pentru el ci pentru toti proprietrii.
Noi facem copii ale multor documente si le afisam. Facem in sediul asociatiei, oricand, fara vreo cerere scrisa sau aprobata de cineva, atunci cere un proprietar, copii de pe listele de plata chiar daca sunt afisate, copii ale unor facturi, devize de lucrari, contracte...
Atunci cand am adoptat un nou statut al asociatiei, am facut copii ale proiectului si le-am dat tuturor proprietarilor cu o luna inaintea adunarii generale in care-am discutat si l-am adopatat. Dupa ce am ajuns la forma finala, am obtinut Incheierea judecatoreasca si Codul de inregistrare fiscala, am facut copii ale acestora si le-am dat tuturor proprietarilor.
La fiecare adunare generala facem cateva copii legii 230 si HG 1588, ale statutului, ale sistemului propriu de penalizari, ale regulamentului de gestionare a consumului de apa, ale contractelor incheiate cu furnizorii si le dam celor care nu cunosc aceste documente.
Adica incercam ca toti proprietarii sa aiba acces direct in casa lor la documentele dupa care se administreaza si functioneaza asociatia de proprietari.