Doresc sa angajez un minor, 16 ani impliniti, elev in clasa a X-a.
1. Ce ocupatii pot alege conform COR? Ce as fi vrut eu solicita sudii medii (ex: designer grafica 347127 sau secretar administrativ). El practiv se va ocupa de administrarea sediulul firmei (strange facturi de utilitati, le plateste, are grija de echipamentele tegnice, face update-uri la calculatoare, are dezvolta pagina de internet a firmei... etc...) Am inteles ca studiile medii sunt reprezentate de terminarea liceului, respectiv 12 clase, cu sau fara diploma de bac, ceea ce el nu are in acest moment. Nu as vrea sa-l incadrez nici la activitati de necalificat pentru ca nu au nicio legatura cu ce urmeaza el sa faca pentru firma. Imi puteti spune niste ocupatii care ar corespunde?
2. Am citit in acest forum ca daca are 16 ani impliniti nu mai este nevoie de acordul parintilor. Corect?
3. Tinand cont ca un minor poate lucra maxim 6 ore pe zi (norma intreaga sa zicem), fara ore suplimentare, o fractiune de norma este considerata 3 ore? Sau il pot incadra cu timp partial de 4 ore / zi?
4. Care este salariul minim brut la care il pot incadra pentru 6 ore?
Sal minim
anairam_unid
una ziua
Referitor la salariul minim pe economie :
Minimul este 700 iar daca aun salariat are liceul terminat i se adauca procentul de 1.2% indiferent ... (vezi toată discuția)