avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare minor conform COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare minor conform COR

Buna ziua,

Doresc sa angajez un minor, 16 ani impliniti, elev in clasa a X-a.

1. Ce ocupatii pot alege conform COR? Ce as fi vrut eu solicita sudii medii (ex: designer grafica 347127 sau secretar administrativ). El practiv se va ocupa de administrarea sediulul firmei (strange facturi de utilitati, le plateste, are grija de echipamentele tegnice, face update-uri la calculatoare, are dezvolta pagina de internet a firmei... etc...) Am inteles ca studiile medii sunt reprezentate de terminarea liceului, respectiv 12 clase, cu sau fara diploma de bac, ceea ce el nu are in acest moment. Nu as vrea sa-l incadrez nici la activitati de necalificat pentru ca nu au nicio legatura cu ce urmeaza el sa faca pentru firma. Imi puteti spune niste ocupatii care ar corespunde?

2. Am citit in acest forum ca daca are 16 ani impliniti nu mai este nevoie de acordul parintilor. Corect?

3. Tinand cont ca un minor poate lucra maxim 6 ore pe zi (norma intreaga sa zicem), fara ore suplimentare, o fractiune de norma este considerata 3 ore? Sau il pot incadra cu timp partial de 4 ore / zi?

4. Care este salariul minim brut la care il pot incadra pentru 6 ore?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Cu stima,
Cristina Enache

Cel mai recent răspuns: cristina_enache , utilizator 09:49, 25 Ianuarie 2012
va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sal minim anairam_unid anairam_unid una ziua Referitor la salariul minim pe economie : Minimul este 700 iar daca aun salariat are liceul terminat i se adauca procentul de 1.2% indiferent ... (vezi toată discuția)
Noua salarizare conf contr colectiv de munca gabi v gabi v Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati: a) muncitori: 1. necalificati = 1, 2. ... (vezi toată discuția)
Ce loc de munca poti avea daca ai doar scoala generala? ioana2122 ioana2122 Buna ziua, As dori sa stiu daca s-a impus nivelul de studii medii pentru aprox. toate locurile de munca???Este adevarat ca daca ai 8 cllase poti lucra doar ca ... (vezi toată discuția)