avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna.
Am apelat la un executor judecatoresc pentru a recupera o suma de bani imprumutata. As dori sa stiu daca, in calitate de creditor, este necesar sa cer partajarea bunului imobil pe care il detine debitorul impreuna cu sotia sa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana_mama , utilizator 10:08, 16 Februarie 2012
Corect. Asta nu denota faptul ca avocatul are drepturi mai mari de reprezentare, altele decat executorul in dosarul pe care trebuie sa-l solutioneze. Da? pentru ca.....sileste dumineata sotul sau sotia sa depuna in instanta cerere de partaj, ca sa se poata urmari de catre executor bunul, in cazul in care creditorul este tert. Deci.....eu doresc oleaca de logica si....profesionalism daca se poate, iar daca cineva se gaseste in contra afirmatiilor mele, sa vina ori cu art. de lege, ori cu ceva logic, care sa ma faca sa cred ca legea e gresita si incalca drepturile individului. Clar?
pana acum inteleg ca e obligatoriu partajul, dar cine trebuie sa-l ceara?
daca eu locuiesc in bucuresti si ei in alt oras, unde ar trebui sa ma adresez?
ce mizerie... le dai banii intr-o ora si ii recuperezi in ani... sau nu-i mai vezi
Cererea de partaj, poate fi depusa de dvs., sau executor(care va reprezinta in interesul dvs. cu calitati executoriale) la instanta din raza domiciliului CELUI URMARIT.
Asta, sigur in cazul in care v-ati adresat unui executor competent...cel putin din punct de vedere teritorial. Daca nu, naspa...inseamna ca nici macar cererea de incuviintare nu a fost emisa. Verificati pe portaljust.ro.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
ADIEXE, utilizator
tot eu... am editat pentru ca acum am vazut ultimul raspuns... deci tot eu pe drumuri si la executor, si la instante... oare cat dureaza un partaj?

dupa ce se obtine partajul, care e utilitatea lui practica? se scoate la vanzare jumatate de casa?

debitorul are si 2 firme cu activitate suspendata. acestea dispun de mijloace fixe. pot fi executate aceste firme? executorul nu mi-a spus nimic despre ele. executorul ar putea urmari si aceste firme, in caz ca se produce vanzarea mijloacelor fixe sau instrainarea firmelor pentru a fi protejate de executarea silita??

off... am senzatia ca executorul e mai degraba avocatul lor, decat reprezentantul meu...
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
ana_mama, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somație imobiliară Stefan.Anișoara Stefan.Anișoara Am primit de curând o somație imobiliară care sună așa: \"Având în vedere că cererea de executare silită formulată de creditorul urmăritor ... (vezi toată discuția)
Cota procentuala a executorului judecatoresc bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Spuneti-mi va rog, eu, ca societate prestatoare de servicii, am dat in judecata o persoana fizica pentru datoria acumulata la mine, (12000 ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil adjudecat la licitatie ScarfaceX ScarfaceX Buna Am achizitionat prin licitatie publica un imobil. Toate bune si frumoase pana am ajuns la intabularea acestuia. Mi s-a cerut un document justificativ ... (vezi toată discuția)