avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna si preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna si preavizul

Buna ziua,

Va rog foarte mult sa ma lamuriti si in acelasi timp sa ma invatati ce pasi trebuie sa fac in urmatoarea situatie: din 7 noiembrie 2011 sunt angajata la o firma , am lucrat pana pe 18 ianuarie 2012 cand mi-am dat demisia si am intrat 20 de zile in preaviz pana pe 14 februarie.
Cate zile de concediu de odihna mi se cuvin si ce sanse am ca sa se scada concediul de odihna din ultimele zile de preaviz (mentionez ca nu as vrea sa se plateasca co pe motiv ca lucrez pe salariul minim si as vrea sa se scada din preaviz , interesul meu este sa plec cat mai repede la alta firma). Ce sfat imi puteti da pentru a nu ramane tintita pe un salariu de 570 de lei inca 15 zile de preaviz cat mai am de acum, as vrea sa scutesc cate zile se poate.

Va multumesc anticipat tuturor.#-o#-o
Cel mai recent răspuns: petru3 , utilizator 17:31, 27 Ianuarie 2012
In cazul acesta cum ar trebui sa formulez cererea referitoare la orele prestate in plus, mentionez ca prea putin ma intereseaza banii ca oricum mi-au dat foarte putin, tot ce vreau este sa scap cat mai repede de ei, deci sa mai compensez din acest preaviz cu orele suplimentare lucrate si cu concediul de odihna neefectuat pana in prezent. Va multumesc foarte mult pentru implicarea fata de cazul meu.
In acest sens, formulati o cerere prin care solicitati ca pe perioada de preaviz sa beneficiati de :
- CO aferent perioadei lucrate ....
- compensarea orelor de munca lucrate suplimentar in perioada ......., cu un numar de x zile (puteti face un calcu;l extimativ al acestor ore si apoi le transformati in zile).
Va multumesc frumos pentru tot, sper sa functioneze, va anunt.
Va multumesc inca o data pt sfaturi, am primit un raspuns telefonic, astept si rezolutia, voi intra in concediu acum pentru ca nu vor sefii decat incepand de maine urmand ca dupa 5 zile de concediu sa imi comunice.cate zile libere am dreptul raportat la orele suplimentare pe care le-am lucrat. In toata aceasta perioada e trebuie sa fiu platita, nu??

Multumesc anticipat pentru tot.=D>
In acesta perioada trebuie sa primiti indemnizatia de CO aferenta zilelor de CO si salariu pentru celelalte zile ...

Alte discuții în legătură

Demisie + co neefectuat Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Cum procedeaza un salariat care vrea sa demisioneze dar nu si-a efectuat concediul de odihna? Poata sa intrerupa preavizul cu concediul de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca la solicitarea angajatului maria_iv maria_iv In cazul in care angajatul solicita incetarea contractului de munca (demisie), perioada de preaviz poate fi compensata cu zilele de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Incepand cu ce data se calculeaza perioada de preaviz in cazul demisiei? Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua, tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o problema.Lucrez la o societate comerciala din data de 13.05.2016.Din motive personale, in data de ... (vezi toată discuția)