avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii pensii, sanatate PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii pensii, sanatate PFA

Buna ziua.
Mi-am deschis un PFA si am inteles ca trebuie platite taxe de 10,5% si 5,5% pentru pensii si casa de sanatate. As vrea sa stiu daca aceste taxe se calculeaza din incasari sau din profit.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:38, 16 Ianuarie 2014
Nu confundati venitul declarat (asigurat) in D600 de 804 lei/luna si pentru care se plateste contributie la pensie minima de 252 lei/luna cu venitul net realizat la sfarsitul anului si care se va vedea in D200.
Deci in cursul anului platiti anticipat acea contributie.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit si taxe pfa Silvasanu Silvasanu Buna seara, Am o rugaminte la d-voastra: imi deschid in urmatoarele zile un PFA avand ca obiect de activitate producerea si comercializarea de obiecte ... (vezi toată discuția)
Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)
Activitate traducãtor autorizat - plãtesc impozit chiar dacã nu am activitate? haller haller Buna ziua! as dori sa devin traducator autorizat! as dori sa stiu care sunt conditiile! dupa inceperea activitatii trebuie sa platesc impozit pe venit/profit, ... (vezi toată discuția)