Buna seara.varul meu i-a furat telefonul de la un om si la batut impreuna cu un prieten de al lui.el a mai avut amenzii.dupa 1 an sa judecat. si ia dat 1 an si 2 lunii de puscarie.el are o fetita in varsta de 6 lunii.de la judecatorie ia zis ca in decurs de 10 zile sa se pregateasca ca vine dupa el . se mai poate face ceva ca sa nu faca puscarie?sau ce este de facut?
Dacă hotărârea a devenit definitiva și irevocabilă și s-a emis mandatul de executare nu se mai poate face nimic. chiar dacă mai sunteti în termenul de formulare recurs respectiv 10 zile de la pronunțare, și formulați recurs nu va fi decât o perioadă de amânare. orice cerere ați formula nu va duce decât la obtinerea unei perioade scurte de libertate, pedeapsa va trebui executată.
Nu prea se mai poate face mare lucru, a exercitat vreo cale de atac?
Ar putea incerca totusi sa depuna o cerere de amanre a executarii pedepsei, motivata tocmai prin ceea ce ne-ati spus, faptul ca are un copil mic si inceprea imediata a executarii ar avea consecinte nefaste asupra familiei.Executarea ar putea fi amanata cu cel mult 3 luni si doar o singura data, conform art. 453 , alin. 1 lit. c din C. pr. pen.
Sa incerce amanare, contestatie la executare, contestatie in anulare, revizuire, orice, doar ca e posibil ca intre timp sa inceapa executarea.
Bineinteles ca daca e in termen pt recurs, sa il faca.
Sa ia legatura cu un avocat sau macar cu cel din oficiu pe care l-a avut.
Daca nu a declarat recurs slabe sanse sa se mai intample ceva.
Avocatul din oficu s-a ocupat de caz si nu mai are mandat.Foarte probabil ca nu va avea timp sa discute cu el daca cumva i se va raspunde la telefon...
Executare silita
eniko69
Am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru deblocarea unei cai de acces si recuperarea cheltuielilor de judecata. Am pus hotararea ... (vezi toată discuția)