avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce tarife incasati de la firmele de cablu?Aveti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce tarife incasati de la firmele de cablu?Aveti abonamnt colectiv?

As dori sa stiu ce tarife incasati de la firmele de cablu pentru acordul de cablare a locatarii scarilor dv.

A ajuns in sfarsit si la noi o companie de cablu vestita [EDIT] si vroiam sa stiu ce tarfife le percepeti intrucat eu nu am de gand sa le dau acordul daca nu ne platesc o taxa pentru curent pentru spatiu etc.
Nu vrem cabluri pe scara intrucat blocul este prevazut cu o retea de cablu tv si fiecare dintre noi are in casa in fiecar ecamera mufa de tv.
Aveti cumva abonament colectiv?

Ce tarife aveti la abonamentul colectiv fara de cel individual.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
arockz, utilizator
Cel mai recent răspuns: unlocatar , utilizator 14:42, 29 Ianuarie 2012
Nu vrem cabluri pe scara intrucat blocul este prevazut cu o retea de cablu tv si fiecare dintre noi are in casa in fiecar ecamera mufa de tv.


Pentru cei care nu stiu, furnizorul despre care face referire @unlocatar iti da internetul pe conexiuni de ethernet, si nu pe coaxial cum fac altii. Deci degeaba are deja reteaua de tv (coaxialul), tot mai trebuie tras un set de cabluri. In functie de cum e facuta reteaua TV, poate sau nu sa fie folosita de furnizorul nou. Si atunci alte cabluri.

Se poate negocia cu furnizorul curentul consumat de echipamentele lor (este o valoare fixa de consum cunoscuta de ingineri lor). Acum ramane de vazut si daca se merita negocierea. In functie de cate echipamente se pun (din ce am observat la noi) acestea pot consuma intre 10 lei si 30 lei / luna curent. Deci ...
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
arockz, utilizator
Cine semneaza acordul din partea asoc. pentru pozarea instalatiilor de catre furnizor pe propriet. comuna si care este comisionul pe care il primeste in schimb ? E nevoie de acordul proprietarilor?
Si eu astept acest raspuns, pentru ca si noi avem de gand sa le percepem o chirie in acest sens.In legatura cu alimentarea cu energie electrica a echipamentelor, la blocurile vechi nu se poate pune aceasta problema deoarece furnizorul de energie electrica are o multime de tablorui din care sunt alimentate individual apartamentele. La noi contiorii de e. el. sunt in casa. Pe hol este ”cofretul” furnizorului de unde se alimenteaza echipamentele furniziorilor de cabul, net si telefonie fixa. Din cate stiu au contracte cu furnizorul - si chiar daca nu are, nu ne intereseaza pentru ca efectiv nu consuma din instalatia noastra.
Faza este pe alta directie, asa cum s-a mai spus. Noi avem doua celebre firme de cablu, fiecare si-a pozat destul de elegant niste cutii distribuitoare pe casa scarii, precum si cablele, destul de elegant amplasate. Chestia este de oarece firfiraci acolo, poate achizitionam materialele de curatenie pentru femeia de serviciu...
Presedintele semneaza acordul.
Daca nu da presedintele nu au voie sa monteze nici un fir.
Exista o gramada asociatii care iau bani pentru acordul respectiv.
Uni au cate 200 lei.

Ar fi chiar culmea sa nu le ceri bani in conditiile in care le gazduiesti echipamentul, folosesc curent de la tine si in mai toate cazurile iti fac si dezastru pe scara.

Doar ca dv nu aveti contract colectiv la cablu nu insemna ca nu exista.
In cazul de fata noi avem bloc nou si structura existenta de cablu si internet.Exista internetul celor cu telefonia nationala.
In plus noi am negociat un contract dupa indicatiile w_v_w_v cu SMATV pentru o antene colectiva si ne platesc si factura de curent pe fiecare scara pana la 200 lei si in plus 2 persoane gratuit tot timpul.

La noi au ajuns astia cei mai mari care sunt cu scandalul posturilor scoase.
Au sunat repede la mine ca imi dau mie un an gratis sa le dau acordul.

Nu le dau nici un acord ci semnam un contract si numai daca vor folosi retaua existena asa cum folosesc si cei de la ....posta.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
unlocatar, utilizator
Da e normal sa le iei bani ca asociatie.
Banca ne ia noua 10 lei pe luna si ceva comisioane de extragere noi le luam lor 200 lei pe luna ca au o antena pe bloc.
Firma cu solutie SMATV ( Satellite Master Antenna Television) ne ia abonament colectiv noi le luam lor bani pe curent si ca i-am lasat sa puna cite o singura antena la fiecare scara.
In plus si la noi in bloc dezvoltatorul a prevazut prize individuale pentru cablu si prize pentru telefon si pentru internet.

Cel mai important a fost faptul ca nu vor trage absolul nici un fir si doar vor conecta reteaua existenta si a fost convenabil pentru toti.
Prin abonamnetul colectiv platim cheltuielile reduse cu 50% pentru pachetul complet.
Toate programele inclusiv cele de filme ne costa 3.7 lei pe luna.Fiecare isi poate pune maxim 5 televizoare.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)
Obligatie legala desfiintare cablu tv igrishan igrishan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional. Acesta a fost instalat de o companie de cablu ... (vezi toată discuția)