avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce tarife incasati de la firmele de cablu?Aveti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce tarife incasati de la firmele de cablu?Aveti abonamnt colectiv?

As dori sa stiu ce tarife incasati de la firmele de cablu pentru acordul de cablare a locatarii scarilor dv.

A ajuns in sfarsit si la noi o companie de cablu vestita [EDIT] si vroiam sa stiu ce tarfife le percepeti intrucat eu nu am de gand sa le dau acordul daca nu ne platesc o taxa pentru curent pentru spatiu etc.
Nu vrem cabluri pe scara intrucat blocul este prevazut cu o retea de cablu tv si fiecare dintre noi are in casa in fiecar ecamera mufa de tv.
Aveti cumva abonament colectiv?

Ce tarife aveti la abonamentul colectiv fara de cel individual.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
arockz, utilizator
Cel mai recent răspuns: unlocatar , utilizator 14:42, 29 Ianuarie 2012
@tomasso
Comisionul e de cateva sute de mii de euro ... glumesc ... ce hal de intrebare e asta?

@unlocatar
Nu mai faceti supozitii cand nu va pricepeti. Nu e o vina sa nu stii, dar recunoaste asta.
Cei de la telefonia asta nationala ce fel de cablu de date va aduc in casa? cumva celebrele 2 fire din vremuri imemoriale? la care legati dvs un modem adsl? Pai ce sa faca restu de provideri cu aceste 2 fire? sa si le bage in nas poate. Retelele ethernet pe care se bazeaza restu lumii normale la cap folosesc minim 4 fire, daca nu toate 8 (maxim).

Acum, intrebarea se pune: va doriti sau nu aceste servicii ale altui provider? Daca nu vi le doriti nu le dati nici un acord si gata. Daca totusi le doriti, si mai e si o majoritate care sa vrea (dar poate fi si minoritate), puteti fi dat in judecata de provider sau de proprietari cu "obligatia de a face" pentru ca restrictionati accesul la mijloacele de informare.

Sfatul meu, uitati ca vi s-a propus gratis un an (ca sa nu existe discutii) si chemati-i la discutii:
- sa verifice tehnic daca se pot folosi sau nu de reteaua existenta (probabil nu) ... sau daca pot trasa cabluri in aceeasi incinta cu cele existente
- vedeti ce au de spus depre cate echipamente si ce consum au, si unde pot fi alimentate ... poate se alimenteaza inainte de contor pe baza acordului cu enel (au si asa ceva) ca in cazul lui @Adam Grecu ... daca nu au incotro si le alimenteaza dupa contor nu o sa-i convingeti sa plateasca 200 lei curent cand ei stiu si pot sa si dovedeasca ca echipamentele lor consuma mai putin
- asta cu gazduirea echipamentului e o tampenie, gazduiesti echipamentul lor pentru ca tu ai nevoie. Ce va imaginati ca au nevoie de o camera? Sunt 1-2 echipamente de obicei la 16-24 utilizatori, care au dimensiunea unui laptop (un pic mai mare)

Inteleg ca se doreste obtinerea unor beneficii de pe urma acestor provideri, si a beneficiarilor care vor, dar nu plecati de la premize false. Intelegeti mecanismul si tehnologia la nivel minim si veti vedea solutiile necesare.

Atentie: Nu sustin sa le dati acordul asa pe ochi frumosi si atat si ei sa vina sa faca dezastru in bloc, dar se pot gasi solutii cand se doreste si se priveste obiectiv si cu responsabilitate situatia.
Nu imi vine sa cred ca dumneavoastra oameni respctabili ati crezut ca ei au contract cu furnizorul de energie electrica cand ei nu au nici un contor.
SI la mine la apartementul din Bucuresti cind au venit au spus aceeasi poveste ca nu ca ei nu folosesc curentul nostru ca ei se vor lega inainte de tablou ca sefi le-au spsu ca ie au contract cu furnizorul.
S-au legat am facut toata instalatia au conectat toti locatarii apoi dupa o saptamana s-a sunat la ENEL (in cazul Bucurestiului ) si au venit aia si i-au taiat si au chemat politia si ai facut si un proces verbal cu politistul si asociatia de fata.
Dupa asta au acceptat sa platesca la asociatie cite 50 lei pe luna pentru curent.
Dupa un timp in trucat crescuse consumul pe scara chiar si daca scadeau 50 lei s-a gasit o priza din aia de masoare cat consuma consumatorii care sunt introdusi in ea si si-au dat semana ca echipamentele lor care spuneau ca sunt pe 12v si pe 24 consuma mai mult de 50 lei pe luna dar contractul era deja semnat.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
w_v_w_v, utilizator
Si la noi in bloc sunt legati la curent inainte de contorul nostru.
Ideea cu folosirea spatiului si taxa data pentru asta.... o sa va dea un timp, conform contractului semnat pe un an, dupa care vor incepe sa uite si apoi in instanta... slabe sperante sa obtineti ceva. Mai mult va costa cheltuielile judecatoresti si rezultate 0 (zero).
Iar de scos firele pozate pe pereti, nici vorba, se vor revolta abonatii lor din bloc.

Negocierea este exact a "vulpii care il lauda pe corb ca are voce frumoasa...". Va promit orice pana ajung sa "se insurubeze" in bloc si sa obtina cat mai multe abonamente. Apoi.....Dumnezeu cu mila!
Si la mine in bloc administratia a facut contract cu o firma de cablu, concurenta directa celor despre care vorbeste @unlocatar si pentru ca nu am fost multumit de serviciile mele am fortat asociatia sa imi permita sa ii aduc pe cei despre care vorbeste @unlocatar. Administratia se poate trezi cu procese daca unii din proprietari doresc sa apeleze la o firma iar asociatia nu e de acord.
Nu dorim beneficii de pe urma providerilor.
Acum numai dorim deloc.Toti au antene satelit si nu au nevoie de cablu.
Internet il avem prin stick sau cablu de la telefonia nationala.
Pana acum nu au gasit decat 2 doritori si aia chiriasi care si-au luat de la cei cu telefonia natioanla si antena satelit ceea ce este o mare greseala.
Nu pot schimba posturile la indulcitii astia si platesc prea mutl pentru prea putine canale.

O sa negociez un abonament colectiv mai ieftin decat cel existent si fara fire adica sa folosesca reteaua existenta.Avem si fire de telefon si cablu de internet deja tras.
In caz contrar ADIO!

@arockz
Toata lumea stie ca ofera administratorului sau presedintelui pachetul complet gratuit.

Chiar si gratuitatea nu o ofera din start si nu ofera de la inceput definitiv gratuit ci doar pentru 1 an 2 sau 5.

Pentru ei este doar un fir in plus.

O sa evolueze tehnologia si o sa ajunga un "spliter" dasta de cablu tv asa ieftin incat o sa ne luam noi ca administratie unul.
Momentan am analizat si un spliter nu este rentabil decat la o asociatie cu un numar mai mare de apartamente decat numar de canale care se distribui prin cablu la fiecare.
Daca de ex sunt 80 posturi si aveti 80 de aprtament va puteti monta singuri o antena satelit si apoi canalele existente sa le distribuiti dv in sistem propriu.

Acesta este sistemul precizat de domnisoara mai sus SMATV ( Satellite Master Antenna Television) numai ca cei cu telefonia nationala au si licenta si tot.
Sper sa ramana acest topic sa vedem si alte raspunsuri cu sume percepute drept chirie furnizorilor de cablu.





Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
unlocatar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)
Obligatie legala desfiintare cablu tv igrishan igrishan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional. Acesta a fost instalat de o companie de cablu ... (vezi toată discuția)