avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la un mediator : Procedura legala ? este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la un mediator : Procedura legala ? este recunoscuta legal ?

In cazul unei succesiuni
1 ).Un avocat poate rezolva problema in instanta dar veti plati taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale si va dura ceva timp.
2 ). La notar timpul e mai scurt insa costurile putin mai mari.
3 ). Cea mai convenabila varianta este prin procedura medierii unde este scutita de taxa de timbru si platiti doar onorariul mediatorului (cam 500 lei)
--- Este legal ? se poate asa ceva ? Sunt recunoscute de autoritatile statului documentele facute de mediator ?
Mai trebuie autentificate la notar ? care ar fii costurile

Cel mai recent răspuns: Zen Private Investigation SRL , Alte profesii 09:14, 1 Februarie 2012
Nu am dorit nici o clipă să spun că succesiunea nu se dezbate şi în instanţă, dar mă refer la faptul că la notariat se poate merge direct, dacă este vorba de înţelegere amiabilă sau în instanţă, în caz de diferende.
Prin mediator, se poate face doar o înţelegere cu care se merge apoi în instanţă iar de aici, tot la notariat, pentru înregistrarea succesiunii în registrele pe care le-am amintit.
sau in instanta, unde recuperezi taxa de timbru si ramai mai ieftin decat la notar !
Da, in cazul in care va intelegeti este mai ieftin la instanta deoarece scapati de taxa...si de onorariul notarului...
La notar poate merge mai repede...ca se semneaza pe loc.
Candva, asa era si la instanta.Astazi nu mai stiu daca se poate rezolva asa de rapid...deoarece nu m-am mai ocupat de ceva timp de rezolvari rapide...dar legea nu imi aduc aminte sa se fi schimbat...
Insa daca va grabiti va costa mai mult...chiar si la instanta...
Vedeti cat va cere notarul si faceti apoi o estimare...
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La notar nu se face succesiunea pe loc...sunt anumite proceduri de indeplinit...sa zicem ca o succesiune fara probleme s ar rezolva, in doua termene, si asta depinde de cat de rapid se misca succesibilii, cu aducerea celor doi martori, actele de proprietate pt bunurile ce intra in masa succesorala, certificatele fisale ....doua termene inseamna in aceeasi saptamana . Onorariul se calculeaza in functie de bunurile imobile aduse la masa succesorala, in functie de o grila de expertiza imobiliara, in functie de zone, de anul construirii, finisaje.....
Da, in mod cert este mai ieftin prin instanta.
La instanta se poate mai repede decat la notar dupa parerea mea...dar...asa cum ziceam anterior...nu mai sti sigur cate camere mai sunt libere la sediul instantelor pentru probleme urgente...conform legii...
Exista o aglomerare...mare dar...totusi o camera nu cred ca nu se poate gasi...

Referitor la orice registre...cat poate sa va ia...notarul...?
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Deschidere procedura succesorala olarasu ileana olarasu ileana Buna ziua! Pentru deschiderea procedurii succesorale,cu mai multi mostenitori, unde este recomandat sa ne adresam, din punct de vedere al valoarii taxelor de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre sot si copil dupa decesul mamei Mirela Stanga Mirela Stanga Care sunt taxele de mostenire, ca valoare procentuala si absoluta si cum se imparte mostenirea intre sot si copil?Care e termenul limita la care trebuie sa ... (vezi toată discuția)