avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neinscrierea functiei in Carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neinscrierea functiei in Carnetul de munca

Buna ziua tuturor.
Si de aceasta data apelez la voi, in speranta ca se va gasi cineva dispus sa-mi raspunda la intrebare:
In luna Iunie 2008, in urma unei decizii a directorului general, am fost numit in functia de Manager de Proiect, anterior acestei numiri fiind Manager de vanzari. In aceasta decizie mai era precizat ca trebuie sa aloc fiecarei functi, 50% din timpul alocat de lucru. Aceasta decizie trebuia conform dispozitiei date sa fie pusa in practica de catre departamentul RU. La sfarsitul lunii septembrie, am am parasit societatea respectiva, iar de curand mi-a fost predat si Carnetul de Munca, unde contrar asteptarilor mele, de acea decizie din luna iunie nici nu se pomenea, carnetul fiindu-mi inchis pe functie de Manager vanzari nu de proiect.
Ce sfat imi puteti da, ptr a-mi putea inscrie in carnet ultima functie detinuta?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:30, 30 Octombrie 2008
Înscrierile eronate sau efectuate fără respectarea prevederilor legale vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.
Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum şi refuzul de înscrie în carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificările unor înscrieri, se comunica celui în cauza, în scris şi motivat, în termen de 15 zile de la data luării măsurii.
Impotriva refuzului de a face rectificarea in carnetul de munca , titularul carnetului de munca se poate adresa cu plîngere la judecătoria în a carei raza teritorială îşi are sediul unitatea care a luat măsura respectiva, în termen de 30 de zile de la data comunicării.
Atata timp cat conducerea societatii a dat o decizie responsabilii de la compatrimentul RU erau obligati sa o duca la indeplinirea asa cum probabil scrie si in cuprinsul deciziei, nu este nevoie de oun indemn in plus.
Daca aveti decizia in baza ei solicitati in scris societatii sa rectifice in carnetul de munca, in caz de refuz actionati in instanta societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omisiuni in cartea de munca imperia imperia Am deschis acest topic pentru toti cei care au probleme cu cartea lor d emunca, sper ca nu m-am repetat. In ceea ce ma priveste, am o luna lucrata ... (vezi toată discuția)
Nulitate relativa pe art. 57 codul muncii - practica relativ noua si rara serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori si eu o parere. Am un litigiu de munca ce care ca cereri: - obligare angajator la eliberarea adeverintei de vechime in specialitatea functiei - ... (vezi toată discuția)
Spor grad de risc radiologie lucianmartinica lucianmartinica mama mea este asistenta in radiologie de prin 1985. pana prin 1997 unitatea radiologica era incadrata la gradul de risc III, lucru de care nu a stiut ... (vezi toată discuția)