avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere spatiu comun

buna ziua!
doresc si eu o informare cu privire la inchirierea unui spatiu comun din scara blocului catre asociatia de proprietari.
am dori ca asociatia sa participe la cheltuielile privind impozitul pe acest spatiu si bineinteles la plata curentului consumat care apare pe cheltuiala comuna doar pt scara noastra.cum se poate proceda pentru a putea recupera acesti bani de la intreaga asociatie?
Cel mai recent răspuns: mirela_blue , utilizator 10:56, 31 Ianuarie 2012
mirela_blue a scris:

din asociatie fac parte 5 blocuri iar asociatia isi are sediul in scara unuia dintre cele 5 blocuri.este vorba de impozitul aferent acestui spatiu comun si curentul consumat pe care il platesc doar locatarii scarii respective.se poate recupera din aceasta valoare de la ceilalti proprietari si cum se procedeaza

Ca sa ne intelegem ar trebui sa ne spuneti despre ce impozit discutati. Plateste cineva impozit la stat, din asociatia dumneavoastra, pentru acest spatiu comun?
Nu cred. Pe spatiile comune nu se plateste impozit. Fiecare proprietar de apartament plateste impozit in functie de suprafat apartamentului sau, de valoarea acestuia, de hotararile Consilului local...
Valoarea energiei electrice consumata in sediul asociatie, poate fi suportat de intreaga asociatie prin repartizarea lunara a unei sume din factura de energie electrica a scarii respective, tuturor proprietarilor din asociatie conform cotei indivize, ca si salariul administratorului, de exemplu.
Pentru a usura aceasta noi, in asociatie a intocmit un contract de inchiriere. Asociatia reprezentata de presedinte a inchiriat de la scara X, reprezentata de un alt membru al comitetului. Lunar se repartizeaza pe listele de plata suma de 100 lei tuturor proprietarilor din asociatie (de la toate scarile), pe cota indiviza (suprafata utila). Si tot lunar se scade din factura de energie a scarii X, inca o suma de 100 lei pentru consumul asociatiei si-acesta suma se repartizeaza iar tuturor din asociatie tot pe cota indiviza.
In acest fel scara X, unde este sediul asociatie, are venituri de 200 lei ce se transfera odata la 6 luni in fondul de reparatii al scarii X, pe fiecare apartament, in functie de suprafata.

impreuna cu seful scarii s-a luat hotararea de a percepe 1,5 lei de la fiecare apartament din cadrul asociatiei pt spatiu si curentul consumat .acesti bani de exemplu scara in care isi are sediul asociatia vor sa ii foloseasca pt igienizare,reparatii .problema era daca este legal si corect.cat despre impozit stiu ca este o cota indiviza la calculul acestuia si pt spatiile comune ale imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu - asociatia de locatari madaonica madaonica Buna ziua ! Asociatia de locatari din care fac parte este alcatuita din 3 blocuri, 6 scari, respectiv 150 de apartamente, iar locul de incasat intretinerea ... (vezi toată discuția)
Partile comune/bariera rebell_rose rebell_rose Buna ziua Intr-un complex cu 2 blocuri si 10 vile, intrarea se face prin 2 intrari. Fiecare intrare are cate o bariera. Un locatar contesta faptul ca ... (vezi toată discuția)
Sediul asociației de proprietari e la parterul blocului într-un spațiu comun. cum se contribuie în acest caz la cheltuielile comune? vmn58 vmn58 La parteru blocului in care locuesc are sediu Asociatia de locatari din care face parte si blocul nostrum in baza unui contract de chire modica, dar folosesc ... (vezi toată discuția)