avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare ITM

buna ziua,
am facut o sesizare la ITM deoarece angajatorul unde am lucrat timp de 2 ani nu mi-a incheiat cartea de munca. cred ca face acest lucru deoarece nu am stat in preaviz, asta deoarece se purta urat cu cei care isi dadeau demisia si nu am vrut sa am parte de acest tratament. am trimis demisia prin posta (recomandata) cu data de 29 sept iar pe 21 oct am facut sesizarea la ITM. vreau sa stiu : 1) daca am dreptul de a solicita informatii la ITM in legatura cu sesizarea mea deoarece acolo mi s-a spus ca nu si ca trebuie sa astept raspuns prin posta? 2) ce pot face ca angajatorul sa nu imi incheie contractul de munca pt indisciplina deoarece la alti colegi asa a incheiat ?
va multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
georginhio, utilizator
Cel mai recent răspuns: leticia , utilizator 14:52, 5 Noiembrie 2009
Stie de ce am plecat, dar eu am aflat ulterior ca obisnuieste sa incheie contractele cu art 61a iar eu facusem o demisie simpla in care am specificat ca vreau sa demisionez din motive personale. Am crezut ca imi va incheia contractul cu acordul ambelor parti (nu stiu ce nr e art.) Se pare ca m-am inselat. Important pt mine e sa imi incheie contractul cat mai repede deoarece trebuie sa ma angajez .
In cazul in care v-ati dat demisia , incetarea c.i.m. are loc in baza art.79 alin.1 C.mun (demisie cu preaviz), art.79 alin.7 (demisie fara preaviz) sau art.79 alin.8 (demisie fara preaviz).
Incetarea c.i.m. cu acordul ambelor parti se face in baza art.55 lit.b C.mun.

In urma sesizarii dvs, Corpul de Control al ITM-ului va constata sau nu veridicitatea datelor mentionate in sesizare. Dupa efectuarea controlului vi se va trimite raspunsul la sesizarea facuta.
georginhio a scris:

Stie de ce am plecat, dar eu am aflat ulterior ca obisnuieste sa incheie contractele cu art 61a iar eu facusem o demisie simpla in care am specificat ca vreau sa demisionez din motive personale. Am crezut ca imi va incheia contractul cu acordul ambelor parti (nu stiu ce nr e art.) Se pare ca m-am inselat. Important pt mine e sa imi incheie contractul cat mai repede deoarece trebuie sa ma angajez .

Nu va poate incheia carnetul de munca pentru absentarea in perioada de preaviz fara o cercetare disciplinara.
Mai intai trebuie sa va convoace la cercetarea disciplinara. O cercetare disciplinara e face in termen de 30 zile de la data cand conducerea ia la cunostinta abaterea disciplinara dar nu mai tarziu de 6 luni.
In cazul preavizului aceasta cercetare ar trebui efecuata in interiorul celor 15 zile calendaristice cand dvs. mai sunteti inca salariatul societatii, dupa aceasta data dvs. nu mai sunteti salariatul societatii astfel ca in mod logic nu mai puteti fi convocat de catre un angajator cu care ati incetat raportul de munca.
In cazul in care nu v-a fost comunicat faptul ca demisia dvs. nu a fost admisa si vi se solicita efectuarea preavizului se presupune ca aceasta a fost admisa cu data depunerii. Pana in final si angajtorul trebuie sa se asigure ca salariatul a primit raspuns si cunoaste faptul ca o demisie nu a fost admisa, nu poate sa presupuna doar ca salariatul isi imagineaza care ar fi raspunsul .
buna ziua! as avea nevoie de o lamurire. sunt din vaslui si cartea mea de munca este in bucuresti. firma la care am lucrat a dat faliment. am asteptat 30 de zile pt ca mi s.a spus ca atat dureaza sa se faca formalitatile pt a ma da in somaj. problema e ca acum nu mai dau de patroana la care am fost angajata. as putea face o sezizare la itm pt a.mi recupera cartea de munca si pt a beneficia de somaj?
Ati asteptat cam mult. Luati legatura imediat cu ITM!

Alte discuții în legătură

Demisie! georgika georgika Buna ziua, as avea s eu nevoie de putina indrumare..niste rasp ,va rog :) Astazi`13-09-2010` mi-am dat demisia ,mai tarziu,am sunat la firma sa ma ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj in cazul demisiei? Catalina Dodenciu Catalina Dodenciu Buna ziua.Eu am demisionat de curand deoarece in perioada in care am lucrat(4 luni) nu am primit decat un salariu.mi am dat demisia fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa mi inchei un contract de munca fara sa imi dau demisia dupa c am fost data afara?si daca am dreptul la preaviz dupa 1.7ani vechime danusia_casablanca danusia_casablanca C pot sa va intreb este k,dupa 1 an si 7 luni cu carte de munk,am fost data afara,neavand preaviz si nici vreo sansa la locul de munk pt a sta acele 4 ore de ... (vezi toată discuția)