avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de munca

cum pot afla daca contractul meu de munca este inregistrat sau nu?pe contract am o stampila de la itm dar nu am scris nr de inregistrare in registrul general de evidenta a salariatilor.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bucur_marcela , utilizator 16:54, 10 Noiembrie 2008
Cei care controleaza, ITM, stiu foarte bine ca este legal. Nu va faceti griji pentru asta.
bucur_marcela a scris:

Ce se poate face in cazul unui contract individual de munca inregistrat la itm cu inceperea activitatii cu o data care pica sambata iar firma respectiva nu desfasoara activitate sambata?



Intr-adevar, cei de la ITM se uita sa vada daca inregistrarea c.i.m. se face in cele 20 de zile ... chiar daca s-ar uita si ar observa acest lucru (ca ziua de incepere a activitatii pica sambata) tot nu pot sa faca nimic, intrucat delegatul societatii poate afirma ca la firma se lucreaza si sambata ;)
Asadar, c.i.m. inregistrat la ITM este perfect valabil in astfel de situatii.
Pai si in cazul in care cel care este delegat pentru a reprezenta firma la itm ar afirma ca se lucreaza si sabmata nu ar fi bine pentru ca in CCM programul figureaza de Luni pana Vineri si asta se vede si in pontaje.
Totusi sper sa nu conteze atat de mult asta.
Va multumesc
Atata timp cat aveti c.i.m. inregistrat la ITM nu aveti de ce sa va faceti griji. :)
Dupa mine nu ar trebui sa dati nici un fel de explicatie. Raspunsul il da chiar Legea 53/2003 la art.16 alin.1:
"Angajatorul persoană juridică, persoana fizică autorizată să desfăşoare o activitate independentă, precum şi asociaţia familială au obligaţia de a încheia, în formă scrisă, contractul individual de muncă anterior începerii raporturilor de muncă."
Cuvantul "anterior" din citatul de mai sus explica foarte bine momentul incheierii contractului de munca.
Si mai mult decat atat, asa cum a spus domnul Valeriu, scopul inspectorilor de munca nu este de a urmari calendarul pentru a nota daca ziua inceperii derularii unui contract de munca este o zi de sambata sau duminica, ci depasirea termenului de inregistrare a contractului la ITM.
Nici macar delegatul nu trebuie sa gaseasca o scuza la un fapt perfect legal.
Si vorba domului elis....."atata timp cat aveti contractul de munca inregistrat la ITM......"

Alte discuții în legătură

Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)
Angajare legala? Wosret Wosret Buna seara, Am semnat pe 13 martie un contract de munca, urmand ca exemplarul meu sa-mi parvina in original, indata ce va fi semnat si de Directorul General ... (vezi toată discuția)
Contract munca motocclaudia motocclaudia Pe data de 27.10.2010 am semnat inchiderea CIM cu acordul ambelor parti. Am vorbit cu ei si ei spun ca inca nu au inchis CIM al meu, sau ca nu au depus nimic ... (vezi toată discuția)