avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme contract inchiriere

Am mai deschis acum ceva timp un subiect referitor la faptul ca am un contract de inchiriere incheiat in 2002. Pe vremea aceea respectivul chirias era persoana fizica, iar la un an de la incheierea contractului, s-a transformat in persoana juridica infiintand un salon de croitorie, cu numele SC Papita SRL. In contract este prevazuta clauza prin care chiriasul nu are dreptul sa inchirieze nici unei alte persoane fizice sau juridice imobilul.
Am intrebat daca pot cere rezilierea contractului pe motivul nerespectarii clauzei. Adica el fiind acum administrator de societare nu are nici un drept de continuitate a activitatii, si pot cere rezilierea contractului si incheierea altuia nou.
Unii dintre avocati mi-au spus ca se poate deoarece ar fi "inchiriat" lui insasi ca persoana juridica si a incalcat clauza, altii au zis ca nu se poate face nimic.
Am aflat cum ca, la scaderea chiriei platite din cheltuieli, el trebuie sa faca la finante un contract de comodat intre el ca persoana fizica si societatea Papita SRL.
Deci acel contract de comodat nu poate insemna ca a facut o subinchiriere???
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 00:07, 30 Ianuarie 2009
Ne puteti da detalii referitoare la termenul pentru care a fost incheiat contractul de inchiriere?
Motivele de reziliere ale contractului nu le pot inventa avocatii.
Acestea trebuie sa existe in fapt.

avocat Claudiu Lascoschi
referitor la marirea chiriei s-a prevazut in contractul de inchiriere o clauza in care se pune in discutie renegocierea pretului?
apoi: daca s-a incheiat un contract de comodat, acesta este cu titlu gratuit, adica sc papiota srl nu plateste chirie lui Ionescu(chiriasul dvs) dar este o incalcare a clauzei de subinchiriere, si beneficiaza de deducerea cheltuielilor la utilitati (gaze, curent electric s.a.)
mergeti la Registrul Comertului si completati o cerere de eliberare informatii si pe urma mai discutam.......... costul e undeva la 5 lei dar asta depinde de cat de multe informatii solicitati

cat priveste (re) constructia magaziei , cu siguranta trebuiesc luate masuri!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pareri si....avocati carmen silva carmen silva Redau mai jos inceputul unui contract de inchiriere facut la notar: "Subsemnata PopaC. domiciliata............in calitate de propietara a imobilului ... (vezi toată discuția)
Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)
Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)