avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urmarirea penala

la 23.06.2011, un tanar de 18 ani a fost batut si a primit certificat medico-legal,14 zile ingrijire medicala. In urma bataii necesita implant (este vorba de dintii din fata,maxilarul superior) si o operatie dupa tratarea fisurii osului de la nas.La 29.06.2011, a depus plangere la politie. La data de 16.08.2011, a fost chemat , doar asa, fiindca interesa pe cei care stiau si au comunicat cine este agresorul (nume, adresa), nu trebuia politia sa caute agresorul.La data de 03.10.2011,a mai fost chemat tot pentru o declaratie, apoi pauza.Implantul dentar costa si medicul a aceeptat sa-i plateasca cum poate, operatia de la baza nasului,costa mult si trebuie facuta cat mai repede. La 10.01.2012, a intrepat la Ins.de politie ce se intampla cu plangerea.Raspunsul a fost, ca ii multumeste pentru incredere si la data de 17.01.2012, s-a dispus urmarirea penala art.180 cp.de catre procuror.Va rog sa aveti amabilitatea sa ma informati, ce inseamna, cine o face si cat ar putea dura.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 10:52, 1 Februarie 2012
Nu stiu cum se va incadra fapta baiatului, dar in general se incadreaza in functie de bani.In rezolutia 12556/P/2008 se afirma ca, tatal minorului "totodata arata ca are suma de lei", dar nu a dat-o pt.intretinere si este exonerat de la obligatii.Rezolutia 1532/P/2009 pentru ca "a solicitat reintegrarea sa in functie, nu reintegrare", nu se mai respecta hotararile judecatoresti.Prima instanta si nici in recurs, nu se intelege nimic, se invoca art.201 c.p. si aratatul banilor. CEDO o sa examineze cererile mele cand o sa se poata, iar pana atunci sa-i informez ce se intampla aici. Imi amintesc mereu ca, seful statului a afirmat "scoala a scos tampiti", d-na M.P.a spus ca unii si-au asumat "statut de lichea", iar dl.procuror D.M. a informat , "colcaie coruptia". Consider ca nu se mai poate astepta nici tanarul la o incadrare corecta. In legatura cu termenu, s-a facut mare caz cu Legea nr.202/2010...
Incadrarea se poate schimba oricand, atat in faza de urmarire penala cat si in faza de judecata.
La ce termen faceti referire? Urmarirea penala nu are un termen si nici Legea 202 nu a introdus o astfel de prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune, pierderea unui dinte eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost agresat de catre o persoana. In urma loviturilor au rezultat mai multe echimoze, precum si dintele 24 spart care a ... (vezi toată discuția)
Cum s-ar putea incadra fapta???? petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! as vrea sa stiu unde se incadreaza urmatoarea fapta: fratele meu a fost sambata seara la club in satul bunicilor nostri si un ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala aladin1986 aladin1986 buna. am o intrebare.! cine e dispus/a sa ma ajute cu un raspuns?am lovit un tanar impreuna cu un prieten. dupa cateva lovituri l am lasat jos .costient..acel ... (vezi toată discuția)