avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actiune civila de contestare Hotararii AGA la un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actiune civila de contestare Hotararii AGA la un SRL

Buna ziua
avem urmatoarea situatie: sunt administrator unic si asociat cu 45%r la o firma de turism un SRL. Restul partilor sociale sunt detinute de o alta persoan (55%). Datorita unor probleme interne celalalt asociat doreste revocarea mea si sa se numeasca administrator cu puteri depline. Conform statutului nu poate lua o hotarare AGA la prima convocare fara majoritate absoluta, iar a la doua convocare poate lua o hotarare cu majoritate simpla (deci mai mult de 50%).
As dori sa stiu ce proceduri trebuie sa faca pentru a ma invita la prima hotarare AGA, cum va demonstra ca la prima nu s-a putut lua decizia pentru a convoca o a doua hotarare AGA, daca aceste convocari pot fi amanate.
De asemenea as dori sa stiu cum si unde se adreseaza o contestare a acestei hotarari luate abuziv si cum pot notifica Registrul Comertului ca nu sunt de acord cu aceasta hotarare AGA.
Multumesc anticipat
Cu consideratie
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2008
otilia_adamescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 22:02, 3 Noiembrie 2008
Poate dura de la 1 luna la 6 luni, se poate prelungi pana la un an, cuu diverse tergiversari. Este o chestiune relativa.
Dar ati putea de asemenea , daca se convoaca AGA sa participati si dvs propunand completarea convocatorului cu alegerea unui administrator pentru apararea intereselor dvs ca asociat, iar daca celalalt asociat se impotriveste si voteaza impotriva , puteti ataca acest punct al Hotararii Aga, ca unul din celalalte puncte este probabil revocarea dvs. Trebuie sa mentionati foarte clar in procesul verbal al AGA ca ati propus un administrator care sa va reprezinte interesele si ca anu a fost votat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea administratorului babylon babylon suntem doi asociati intr-o firma ,iar domnul celalalt este si administratorul societatii am convocat de doua ori aga iar dinsul nici nu a venit sa prezinte ... (vezi toată discuția)
Probleme asociati srl urgent!! onutza26 onutza26 sunt 2 asociati intr-un srl.unul detine 99.%si celalalt restul.cel care detine mai putin este si admninistratorul societatii.statutul firmei este unul normal ... (vezi toată discuția)
Revocare admin/ excludere asociat srl zaitzus zaitzus Buna ziua, vin in fata dumneavoastra cu o problema si anume: In August 2013 am infiintat o srl avand domeniul de activitate distributie. Suntem 3 asociati, ... (vezi toată discuția)