avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Competenta partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Competenta partaj bunuri comune

in cazul unui partaj bunuri comune, in care sunt mai multe bunuri aflate in localitati de circumscriptii diferite, ce instanta este competenta?
Cel mai recent răspuns: diana22 , utilizator 19:28, 3 Februarie 2012
care dintre ele??? :(( daca am un bun imobil in pitesti, unul in brasoc, unul in bucuresti, carei judecatorii dintre cele trei ma adresez???
V-as putea oferi un raspuns cert doar daca o asemenea situatie, cum este cea prezentata de dvs., ar fi si expres reglementata in lege.Cum nu este asa ceva, v-as sugera sa introduceti actiunea la oricare dintre instantele competente teritorial pentru unul dintre imobilele supuse partajului, sau la instanta unde se afla bunul cel mai important valoric.
Va inteleg de ce ati folosit iconita aceea, ca imi vine si mie sa o folosesc, dupa ce v-am enumerat deja cam care ar fi solutiile in functie de caz, fie un partaj cu divort, fie unul de dupa divort.
Judecatoria de la domiciliul paratului. Atentie, taxa de timbru pentru actiunea de partaj este in valoare de 3% din valoarea masei partajabile. Dupa cum imi dau seama in cazul dumneavoastra taxa de timbru se ridica peste 100 milioane lei vechi. Aveti insa sansa sa parcurgeti procedura medierii si sa nu mai platiti aceasta taxa. Bafta!
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc desfășurare proces partaj cristian damian cristian damian Intenționez să deschid proces de partaj, după divorțul care s-a pronunțat deja. Eu nu mai locuiesc în orașul unde este proprietatea ... (vezi toată discuția)
Domiciliu comun - resedinta comuna tantzat tantzat Cum se face partajul daca sotii au resedinta comuna (nu domiciliu) in strainatate? (vezi toată discuția)
Tranzactie divort lada lada Buna seara, la o tranzactie de partaj trebuie sa dechizi o actiune de divort sau sau o tranzactie de imobil se poate face pur si simplu? si apoi sa deschizi ... (vezi toată discuția)