avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... VANZARE CASA - ce taxe am de platit?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

VANZARE CASA - ce taxe am de platit?

Buna ziua am si eu 2 intrebari : 1) in cazul unei intabulari a casei in vederea vanzari trebuie sa platesc un procent din valoarea estimata a casei ? As vrea sa stiu care ar fi costurile totatele. 2) Atunci cand vand casa mi s-a spus de catre un notar ca trebuie sa platesc impozit cel putin pentru pretul la care este evaluata casa este adevarat ? Adica casa este evaluata la 20.000 euro dar eu mai mult de 10.000 nu pot sa obtin pe ea dc trebuie sa platesc impozit la 20.000 ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: catalin101 , utilizator 13:03, 10 Februarie 2012
Multumesc pentru raspunsuri dar in cazul intabulari este aceiasi regula trebuie sa platesc o taxa ca fiind un procent din evaluarea casei, asa mi s-a spus un procent de 0,05 din evaluarea casei + comisionul firme de intabulare . Este adevarat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare imobil ContSters88583 ContSters88583 Vreau sa fac un contract de vanzare-cumparare cu unchiul si bunica mea(apartamentul este acum propreitatea lor). Apartamentul este evaluat la 32 000 euro ,dar ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale de vanzare - cumparare apartament gabi.b gabi.b Urmeaza sa cumpar un apartament cu 2 camere confort 2 in valoare de 30.000 euro. As dori sa stiu care sunt taxele care le implica aceasta tranzactie si valori ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament sub pretul pietei prin prima casa tankolevente tankolevente Buna,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi eventual informatii daca se poate. Dorim sa achizitionam un apartament prin programul Prima Casa,proprietarul este ... (vezi toată discuția)