avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea minorilor

Buna seara!am si eu o intrebare .sunt in divort cu minori , am doi copii 15 respectiv 13 ani.daca eu dovedesc ca am unde locuii .dar nu am inca un salariu stabil ce sanse am sa castig copiii.asta imi doresc cel mai mult.va multumesc anticipat!
av_plac a scris:

Salariu care nu este stabil nu inseamna lipsa salariu. Potrivit noului cod civil daca obtii divortul din culpa exclusiva a sotului vei obtine exercitarea autoritatii parintesti cat si stabilirea domiciliului minorilor la tine.

Unde spune asta in lege? Nu are nici o legatura motivele divortului si exercitarea autoritatii parintesti. Cel mai probabil va fi comuna.

Exercitarea autoritatii parintesti doar de un singur parinte se acorda doar in cazuri extreme, limitate de legiuitor. Autoritatea se va exercita de ambii parinti insa este posibil daca aveti o locuinta decenta sa va fie incredintati. Depinde de conditiile avute de celalalt sot, daca acesta a solicitat copiii la divort precum si ce vor spune copiii cand vor fi audiati.
Dupa cate stiu si cunosc; Instantele la incredintarea copiilor minori are in vedere tot timpul "interesele majore ale minorilor", nicidecum de parerile si cererile parintilor; Am presupun dreptate ? (poti avea un salar ffforte mare, daca din p.d.v. al afectivitatii fata de copil nu exista, instanta nu va incalca obtiunea minorului, ca este in dezinteresul acestuia..si alte elemente de care o instanta tine seama la pronuntarea unei hotarari in astfel de spete.)
In cadrul divortului se va pune problema exercitarii autoritatii parintesti de catre ambii parinti sau numai de catre unul dintre acestia si a stabilirii domiciliului minorilor la unul dintre cei doi parinti.
Notiunea de incredintare prevazuta de codul familiei ( cod abrogat prin intrarea in vigoare a noului cod civil) a fost inlocuita de cele aratate mai sus.
Criteriile avute de instante la stabilirea domiciliului minorilor sunt variate:varsta copilului, conditiile materiale si morale pe care fiecare parinte le poate asigura pentru o buna dezvoltare intelectuala si fizica, atasamentul fata de copil si al copilului fata de parinte, interesul si grija manifestata de parinti in timpul convietuirii si dupa separarea in fapt si alte asemenea imprejurari legate de interesul copilului, fara ca vreun criteriu de apreciere sa fie absolutizat sau altul sa nu fie luat in seama.
Vorbim astfel de propunerea si administrarea unor probe complexe din care sa rezulte o multitudine de aspecte si nu doar cele aduse de dvs. in discutie- venitul si locuinta.
Cei doi minori vor fi ascultati de instanta cu privire la masurile ce urmeaza a a fi luate, iar optiunile lor vor fi o "bila alba" in favoare parintelui cu care vor opta sa locuiasca.
Angajati avocat pentru ca este important in astfel de situatii sa fiti consiliata inca de la redactarea actiunii de divort.
am angajat avocat, copiii sunt cei mai buni martori,nu? ei stiu prin ce am trecut.imi sunt alaturi si ma sustin.cel putin fetita nu va putea sta fara mine.si baiatu este foarte atasat de persoana mea.

Alte discuții în legătură

Cum imi iau minorul? Imparatul Imparatul Dupa codurile vechi exista reincredintarea copilului minor. Acuma, dupa noul cod civil, cum as putea sa-mi iau copilul inapoi sa-l cresc eu? Acesta printr-o ... (vezi toată discuția)
Custodie copil moscu_veronica moscu_veronica Va rog sa-m spuneti daca in cazul unui divort custodia copilului o poate obtine mama daca aceasta nu lucreaza? (vezi toată discuția)
Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)