avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorii persoana decedata
Discuție deschisă în Executare silită

datorii persoana decedata

tatal meu a avut la cosmote doua abonamente. In anul 2009 unu din ele nu a mai fosy platit deoarece suma era f mare. cam dupa un an o firma e recuperari a inceput sa trimita scrisori de intimidare. Mentionez ca in mai 2011 tatal meu a decedat, eu am anuntat firma dar ei continua sa trimita scrisori cu executare silita si sa o terorizeze pe matusa mea cu tel. Le-am spus celor d la firma de recuperari (topholding) ca sunt dispusa sa achoit datoria dar fara dobanda care in 2 ani este de 6 ori cat factura dar ei nu vor. Eu in orice caz am inceput sa achit de 2 luni cate 1 suta ron pe luna ptr ca eu nu am servici si nici mama mea. Ce se poate intampla?Continui sa platesc lunar aceasta sumasau oricum pot sa ne dea pe noi in judecata ptr executare silita?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:01, 4 Februarie 2012
in cazul in care firma de recuperari nu este de acord cu plata esalonata a datoriei este posibil in cazul in care se ajunge in instants la executarea silita a apartamentului mamei mele care a fost si al tatalui meu sau in instanta ti se acorda o perioada de achitare a datoriei si dupa se trece la executarea silita?asta in cazul pierderii?
Eu nu am ajuns pana acolo. De, 6000 lei, sunt cam multi bani ca firma sa accepte plata in rate,,decat daca ratele sunt suficient de mari incat debitul sa fie achitat intr-o perioada rezonabila de timp. Din pacate, in astfel de situatii se ajunge la executari silite, de regula imobiliare. Desi, v-am explicat, este o procedura care dureaza, nenorocirea este ca, pe timpul proceselor, penalizarile pt plata cu intarziere nu se opresc. La care se adauga si cheltuielile de executare. Datoria se plateste de mostenitori cu bunuri imobiliare proprii sau mostenite ( in limita creantei) si nu neaparat cu apartamentul mamei dv, chiar daca a fost proprietatea tatalui dv. Creditorii urmaresc bunuri imobiliare care considera ca le indestuleaza creanta. Cat priveste "dobanzile mari" cum spuneti dv, nu aveti ce face. Este clauza penala explicita in contractul de servicii de telefonie, mai ales daca tatal dv a achizitionat si un telefon (sau doua) la promotie cand a incheiat contractele.
Deci, cale de scapare nu prea mai aveti. De aceea spuneam ca, cu un ton conciliant in relatia cu firma de recuperare, poate mai puteti scadea ceva din datorie. Sau, sa aveti norocul ca firma respectiva sa faca greseli pe parcursul procedurii de executare.
multumesc pentru raspuns
procmarci a scris in alt subiect deschis de dvs :

Se intelege cam greu, pentru ca folositi scrierea babiloniana stil mess.
Vorbiti probabil de o datorie a unui parinte care a decedat.
In conditiile in care ati facut succesiunea la notar si ati acceptat mostenirea, mosteniti atat averea cat si datoriile celui decedat, si asta nu este numai in Romania.
Daca nu ati facut succesiunea, nu are ce sa va faca nimeni.
Deci, daca va da in judecata pentru recuperarea datoriei de la dvs. ca mostenitor al debitorului, in conditiile in care firma de recuperare, in calitate de creditor castiga procesul, se va trece la executare silita, daca in urma unor somatii nu va executati de buna voie.
In cadrul acestei executari, in functie de valoarea debitului, se pot vinde bunurile dvs. mobile si imobile.


@anabella27, va rog sa nu deschideti subiecte noi pe aceeasi tema si sa scrieti cf regulamentului de postare in forum , fara inflorituri ( k ), multumesc

nu se mai intampla. imi cer scuze pentru cum am scris si pentru ortografie dar tastez de pe telefon si mie greu sa scriu repede...succcesiunea nu a fost inca facuta si nu cred ca se va face curand..deci daca platesc in continoare suma asta lunara in cazul in care se ajunge in instanta conteaza bunavointa sau platesc degeaba?atat ma intereseaza...va rog raspundetimi si scuzatima ca ma repet dar poate exista o a doua parere

Alte discuții în legătură

Notificare de plata LORINA75 LORINA75 BUNA ZIUA, MA PUTETI AJUTA CU UN SFAT : am primit de la o firma de recuperare credit aceasta notificare cu o neplata ptr abonament telefon care cred ca este ... (vezi toată discuția)
Executare silita mostenire anabella27 anabella27 Buna seara am si eu o intrebare...Tatal meu a decedat in urma cu 3 ani. Mie, fratelui meu si mamei mele neau ramas o masina dacia 1310 si un apartament. S-a ... (vezi toată discuția)
Executare loremona loremona Buna ziua, Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)