avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna! iesirea din tara a copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna! iesirea din tara a copilului minor

in legatura cu scoaterea copilului minor din tara.Am avut o relatie de concubinaj din care avem un copil minor,care e pe numele meu si la care prin sentinta judecatoreasca platesc pensie de intretinere si drept la vizita.Mama copilului a primit custodia copilului prin aceeasi sentinta iar acum vrea sa plece cu copilul din tara. Asi dori sa va intreb daca il scoate din tara cum ramane cu dreptul la vizita si cu pensia de intretinere? Multumesc
Relatiile cu minorul pot avea loc prin diverse metode: vizite, convorbiri telefonice, convorbiri pe skype, cand va si vedeti, schimburi de poze, corespondenta clasica sau pe email, apoi mama va mai veni in tara, cu copilul, la familia ei extinsa, mai mergeti si Dvs. sa vedeti in ce mediu traieste copilul.
Deci nu va impiedica nimeni sa tineti legatura cu copilul.
In privinta pensiei de intretinere, este obligatia de parinte, indiferent unde traieste copilul.
Nu este o interconditionare Vizita- pensie de intretinere.
Mai am încă o întrebare. Dacă deschid un proces de cerere de împărţire a custodiei asupra copilului,mai poate părăsi ţara cu copilul minor pe timpul desfăşurării procesului? Multumesc tuturor care au avut bunăvoinţa şi amabilitatea să răspundă
[editat citatul]
Aici ma refer la custodia comuna, daca ii da dreptul mamei sa plece din tara cu copilul minor si daca afecteaza pensia de intretinere?Multumesc,astept raspuns

Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Da, mama poate sa iasa din tara impreuna cu minorul chiar daca promovati o astfel de actiune, pentru ca mama are o hotarare definitiva si irevocabila asa cum prevede textul prev. de art 30 al.1 lit c) din legea 248/2005, iar masura luata prin acea hotarare nu va fi modificata decat printr-o alta hotarare definitiva si irevocabila, daca va exista.
Masura obligarii la plata pensiei de intretinere va ramane in sarcina dvs. cata vreme nu exista imprejurari noi care sa impuna modificarea acesteia pe cale judecatoreasca.
O ultima întrebare-dacă în ipoteza că prin proces voi obţine custodie comună asupra copilului minor şi mama e deja ieşită din ţară,voi putea aduce copilul minor acasă? ªi dacă da,cum se va putea? Multumesc

Alte discuții în legătură

Schimbare autoritate parinteasca oam69oag oam69oag Buna ziua! Conform noului Cod Civil autoritatea parinteasca poate fi hotarata pt ambii parinti. Intrebarea mea este urmatoarea: daca minorul a fost ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copil minor doina80 doina80 Sunt divortata, am sentinta de custodie definitiva si irevocabila si doresc sa plec din tara cu fiul meu pt o perioada mai mare. Tatal are drept de vizita, in ... (vezi toată discuția)