avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesirea din tara cu un minor pe baza certificatului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesirea din tara cu un minor pe baza certificatului de grefa

sunt in proces de acordare a custodiei unice si as dori sa stiu daca la terminarea procesului, in baza certificatului de grefa se poate iesi din tara cu copilul minor, tinand cont ca redactarea hotararii judecatoresti poate dura chiar si luni bune??
"cererea, prin instanta, suplinirea semnaturii parintelui, dar trebuie sa dovediti ca respectivul nu vrea sa-si dea acordul cu reavointa. " - se poate face si in cazul in care celalalt parinte nu se prezinta la nici un termen si nici nu se implica in viata copilului? noua cauza va trebui adaugata la procesul pe rol pentru incredintarea copilului?



Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
ContSters241037, utilizator
mai mult hotararea judecatoriei este data cu o cale de atac asa ca certificatul de grefa nu va ajuta cu nimic , mai mult poate hotararea este atacata si urmeaza o judecata la instanta superioa ,deci nu aveti nici o sansa sa parasiti tara cu minorul in baza unui ceertificat de grefa .
se poate deschide vreun nou proces tip ordonanta presedintiala pentru ca judecatoria sa suplineasca semnatura celuilalt parinte si sa pot iesi cu minorul din tara ? sau ce solutii am, concret? as dori in martie sa pot iesi din tara cu minorul ...
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
ContSters241037, utilizator
eu am fost in aceeasi situatie si am iesit din tara cu minorul cu certificatul de grefa in care mentiona ca hotararea a ramas irevocabila.eu am mers cu hotarare definitiva data de tribunal in urma apelului facut de tatal copilui si cu certificatul de grefa in care mentiona ca hotararea data de curtea suprema este ramasa irevocabila la judecatoria de fond unde si mi s-a pus o stampila pe hotararea data de judecatoria de fond in care mentioneaza ca hotararea a ramas Definitiva si Irevocabila.nici eu nu stiam dar mi-au spus cei de la pasapoarte cum sa procedez si a functionat am trecut fara probleme la vama.sper ca am fost explicita.
sa dea Dumnezeu sa fie asa. banuiesc, ca cel mai bine e sa sun si eu la pasapoarte (politia de frontiera) maine si sa vad ce imi spun. ar fi bine sa fie asa cum spui tu flavia. multumesc mult

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate daniela1171 daniela1171 sunt divortata si am o fata de 11 ani ,intrebarea mea este daca as vrea sa plec intr o excursie in strainatate cu fata ce acte am nevoie .Este necesar acordul ... (vezi toată discuția)