avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

la mine in sat o batrinica a fost vizitata intr-o noapte de catre un individ ,acesta intrind peste ea in casa sa fure bani, crezind ca ca daca copii acesteia sunt plecati din tara ,aceasta detine bani in locuinta respectiva,batrinica auzind zgomot in casa, sa trezit si la prins pe acesta ,recunoscindul cine este(cu toate ca era intuneric)individul nu a opus rezistanta, nu a trecut la acte de violenta si a plecat pur si simplu,dupa ce a fost prins.a doua zi batrinica la reclamat la seful de post cum era si normal sa faca,iar acesta am inteles ca ar fi recunoscut fapta,si nu stiu decit ca ar fi primit amenda...intrebarea se pune -nu era normal sa fie inchis ca sa faca puscarie ?tinind cont ca a marturisit?sau trebuia dat in judecata de batrinica?pentru ca el este in libertate.....
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 12:20, 11 Februarie 2012
Daca a intrat in casa cu intentia de a fura, dar infractiunea nu s-a mai consumat din cauza ca a fost surprins de victima avem tentativa la infractiunea de furt calificat, nu violare de domiciliu.
Totusi pt a se stabili incadrarea trebuie ca organele de urmarire penala sa inceapa cercetarile,. O persoana nu intra in inchisoare a doua zi dupa savasirea infractiunii fara o judecata prealabila chiar daca isi recunoaste fapta. Recunoasterea faptei il va ajuta sa obtina o pedeapsa mai usoara si oricum pt o astfel de infractiune nu prea va primi o pedeapsa cu executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu caradis caradis Buna ziua. Am si eu o intrebare ? Daca posed un imobil de 20 de ani si altcineva intra cu fosta peste mine, am si probe video in acest sens , in afara de ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate privata si furt teodora stanescu teodora stanescu care este procedura legala prin care persoane care au incalcat o proprietate privata si au furat material lemnos pot sa fie trase la raspundere pt. fapta ... (vezi toată discuția)
Violarea de domiciliu cipriang4s cipriang4s buna seara! am fost lovit si eu si sotia in curte la mama de 2 indivizi cu scanduri, eu am obtinut certificat medico legal de 6 zile si sotia de 5 zile ce pot ... (vezi toată discuția)