avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare releveu garsoniera, pentru vanzare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare releveu garsoniera, pentru vanzare

Buna seara,
Doresc sa cumpar o garsoniera prin "prima casa" insa am intampinat un obstacol la evaluare. Garsoniera a fost modificata, la modul ca s-a desfiintat o debara, si s-a deramat peretele dintre balcon si sufragerie (pe suprafata unde erau usa, geamuri si partea de jos unde era caloriferul). Aceste modificari nu apar in actualul releveu.
Ce pasi trebuie urmati (acte necesare, durata, unde tb apelat) si cam ce suma este necesara pentru a modifica releveul astfel incat sa exprime realitatea?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cozonacutza2015 , utilizator 12:37, 11 Mai 2015
marius_geanina a scris:

eu am apelat la o firma de proiectare in constructii, am platit vreo 70lei si a venit proiectantul si mi-a facut un releveu. acest releveu il depuneti la dosarul de credit si un exemplar la evaluator.

nu este necesar sa modificati nimic la cartea funciara, pt ca suprafata utila/ desfasurata este aceeasi. daca este afectata structura de rezistenta va va spune proiectantul, atunci veti avea mai multe dureri de cap.

mergeti la proiectant si vorbiti cu el, apoi cu banca. evaluatorul doar constata existenta in fapt a situatiei si apreciaza pretul.


La ce firma ati apelat? Nu gasesc pe nimeni care sa inteleaga problema. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare apartament nou IrinaTherrien IrinaTherrien Vreau sa cumpar un apartament nou, care este gata constuit si se va da in folosinta in cateva luni. Dupa ce il achizitionez vreau sa fac modificari la peretii ... (vezi toată discuția)
Modificari/demolari pereti apartament Simonca Simonca Buna ziua, Vreau sa achizitionez o garsoniera care prezinta modificari, ce nu sunt prinse in cadastru (doi pereti au fost sparti: dinspre camera spre ... (vezi toată discuția)
Daramare perete care nu afecteaza structura de rezistenta dislexic dislexic Buna ziua, Am inteles ca a aparut o reglementare relativ noua conform careia orice modificare in apartament trebuie avizata/autorizata etc., sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)