avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionar reangajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionar reangajat

Speta mea este urmatoarea: o persoana si-a depus dosarul pentru pensionare pentru limita de varsta si stagiu complet de cotizare, a lucrat pana a primit decizia de pensionare, dupa care ii inceteaza contractul de munca. Imediat, da concurs pe acelasi post si este reangajat pe durata nedeterminata. Este corect cum s-a procedat, adica sa i se incheie contract pe perioada nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:58, 13 Februarie 2012
”Se poate ” nu inseamna ca este si obligatoriu ... iar eu nu am facut nicio referire la calitatile cuiva de a interpreta legea ...

Raspunsul avizat al celor de la MMPS este identic cu art.83 C.mun. fara nicio alta interpretare ...

De altfel , nici Inspectia Muncii nu are un raspuns cat mai exact asupra acestui aspect , iar Codul Muncii nu prevede nicio sanctiune in cazul in care se incheie un c.i.m. pe durata nedeterminata, in loc de durata determinata. ...
@ codreanu_auras

Fiind vorba despre o institutie publica,pt. astfel de situatii ar fi trebuit sa solicitati si pozitia ofciala a ordonatorului principal de credite(ministerul de care apartineti)sau dupa caz a institutiei deconcentrate judetene in a carei subordine va aflati,respectiv aprobare.
De regula,se aproba doar angajari pe perioada determinata pt. pensionari,sau daca este vorba despre invatamant,personal didactic,supliniri prin plata cu ora pe durata unui an scolar,deci tot determinat.


p.s.
reiterez ideea de a respecta pct.2.6 din Regulamentul acestui Forum ....
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pensionar cu contract de munca perioada nedeterminata sau determinata? chrboc chrboc Buna ziua si multumesc in avans pentru raspuns. Situatia este urmatoarea: am o angajata care s-a pensionat 1999 pentru limita de varsta. Patru ani a lucrat la ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar pt limita de varsta iogabriela iogabriela Cum se interpreteaza art 56 din codul muncii alin .4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de ... (vezi toată discuția)
Cim determinat panzarumitica panzarumitica potrivit codului muncii, una din situatiile in care se incheie contract individual de munca pe perioada determinata este si cazul pensionarilor. Este vorba de ... (vezi toată discuția)