avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei

Buna ziua.
Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 lei conf. art. 3 lit. b din Lg. 146 / 1997 ?
Mi-am intemeiat cererea pe art. 82, art. 112-114 C.p.civ. si art. 1817 C.civ.
Cred ca mai indicat ar fi fost art. 1831 C.civ.
Mentionez ca inca nu a ajuns la termen contractul.....
Cel mai recent răspuns: stelutaradu , utilizator 22:34, 21 Martie 2012
ok. in cazul asta la primul termen solicit in temeiul art 132 C.p.civ. modificarea cererii, anume constatarea rezilierii contractului si evacuarea...? sau formulez alta cerere, dupa ce probabil instanta imi va respinge cererea de evacuare...
Va multumesc pt raspunsuri
Buna seara, ma aflu si eu intr-o situatie asemanatoare, daca nu am ajuns in instanta. Am inchiriat un apartament in luna noiembrie cu contract declarat la fisc pe termen de 1 an. Incepand cu luna decembrie, nu mi-a mai platit utilitatile( lumina, intretinerea) si nici chiria. De fiecare data imi spunea ca nu are bani. Ma roaga sa o rezolvam pe cale amiabila. La 1 aprilie am convenit de comun acord sa paraseasca imobilul, daca eu, proprietarul, reziliez contractul cu data de 1 aprilie, pot sa o mai actionez in instanta sa imi recuperez chiria si datoriile facute? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere bogosianu bogosianu chiriașul nu și-a asumat obligațiile din contract respectiv neplata utilităților din luna ianuarie și chiria din luna martie.am ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Lncetare drept folosinta contract inchiriere eugen82 eugen82 Am inchiriat un apartament in 2011 inainte de 1.10 pe vechea lege 114/1996, pe o perioada de 3 ani. Contractul a fost redactat de agentie, se arata ca ... (vezi toată discuția)