avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost suspendat permisul pentru o asa-zisa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost suspendat permisul pentru o asa-zisa neacordare de prioritate

Bună ziua
În data de 05.01 mi-a fost suspendat permisul ptr o asa-zisă neacordare de prioritate.Eu am contestat procesul verbal şi pe data de 13.02 se va desfăşura procesul.
Aş dori să ştiu cine pleacă cu prezumţia de "nevinovăţie": eu sau poliţistul?Cine ar trebui să vină cu probe şi dovezi?Specific faptul că procesul verbal nu este semnat de niciun martor,poliţistul nu l-a oprit pe conducătorul autoturismului căruia,după opinia poliţistului,nu i-am acordat prioritate iar incidentul de trafic nu a avut urmări (pagube materiale).Procesul verbal este semnat dar cu menţiuni din partea mea în care specific faptul că nu sunt de acord cu decizia poliţistului.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:36, 14 Februarie 2012
Dle. evo_alex nu disperati, inteleg ca ati pierdut !
Instanta s-a pronuntat cumva, in speta dvs. de acum, printr-o hotarare data cu recurs(o practica din ce in ce mai des intalnita in instantele romanesti din 2010 incoace !!!) ?
Eu va sfatuiesc ca sa nu renuntati si sa continuati astfel :
- depuneti Recurs in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii judecatoriei ;
- la primul termen care-l veti avea la tribunal ridicati Exceptia neconstitutionalitatii art.X pct.2 Legea 202/2010(legea micii reforme a micului Boc) datorita nerespectarii prev. imperative ale art.1,6, 13, 14,17,18 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului si a art.1 Protocolul 12 la C.E.D.O. incalcand astfel art.20 CONSTITUTIA Romaniei;
- in conditiile admiterii exceptiei de catre instanta tribunalului (ar trebui sa se astepte pronuntarea C.C.R.-ului privitor la aceasta exceptie) ;
!!! Mai nou tot datorita Legii 202/2010 nu se asteapta pronuntarea C.C.R.-ului pe exceptie si vi se va respinge Recursul ca inadmisibil, dar ...
- in continuarea hotararii C.C.R.-ului solicitati reluarea procesului printr-o cale extraordinara de atac a hotararii pronuntata initial in Recurs( Revizuire in temeiul art. 322 alin.(10) Cod Pr.Civ.), si vor fi 2 variante: 1) sa continue Recursul dvs.(in cazul admiterii exceptiei de catre C.C.R.) si astfel sa puteti formula si solicita toate probele si apararile dvs. pe care le considerati necesare castigarii procesului; 2) sa fie respins Recursul dvs. ca inadmisibil, tocmai datorita prev. art.X pct.2 Legea 202/2010;

Si-n conditiile judecarii Recursului, pentru ca traim in Romania, veti pierde procesul cu "toata dreptatea in mana".

Ar mai fi o varianta un pic fortata, dar nu imposibila :
- dupa comunicarea catre dvs. a hotararii irevocabile a judecatoriei sa formulati Cerere de Revizuire ( in conditiile in care nu ati fost reprezentat pana acum de un avocat) impotriva acesteia intemeiat pe disp. art.322 raportat la art.138 alin.(4) Cod Pr.Civ.;
- acum solicitati toate inscrisurile si toate dovezile omise la fond si care considerati ca va vor ajuta sa castigati(dar nu uitati TRAIM IN ROMANIA[/b).

Si dupa ce pierdeti Recursul, in termen e maxim 6 luni de la pronuntarea hotararii( aveti mare grija ca hotararea din Recurs nu se mai comunica!!!) adresati-va cu toata increderea Curtii Europene a Drepturllor Omului.

Intr-adevar e de durata dar daca Dl. Anghel(vezi Anghel vs. Romania) a crezut in dreptatea lui, merita ca si noi sa credem in dreptatea noastra.

Iar la final sa nu uitati sa-i multumiti cum se cuvine Dlui. Avocat.

Multa bafta.
@nimar

Atat recursul cat si cererea de revizuire vor fi respinse ca indamisibile. Si asta nu pentru ca traim in Romania, ci pentru ca acestea sunt prevederile legale. Intr-o societate normala legile se respecta, nu se discuta. Legea nr. 202/2010 este foarte proasta, insa este lege.


nimar a scris:
- acum solicitati toate inscrisurile si toate dovezile omise la fond si care considerati ca va vor ajuta sa castigati(dar nu uitati TRAIM IN ROMANIA[/b).

Va rog sa precizati prevederea legala potrivit careia, intr-o revizuire, se propun si se administreaza probe.


nimar a scris:
Si dupa ce pierdeti Recursul, in termen e maxim 6 luni de la pronuntarea hotararii( aveti mare grija ca hotararea din Recurs nu se mai comunica!!!) adresati-va cu toata increderea Curtii Europene a Drepturllor Omului.

Indemnati utilizatorul sa-si exercite cu rea-credinta drepturile procedurale. Hotararea este irevocabila, deci recursul este inadmisibil. Daca doreste, utilizatorul se poate adresa CEDO fara a ataca hotararea cu cai extraordinare de atac care se exercita numai pentru anumite motive, in anumite termene etc. Oricum cererile vor fi respinse ca inadmisibile pentru ca acestea sunt prevederile legale, nu pentru ca traim in Romania.

Daca reveniti cu un raspuns, va rog sa nu uitati sa precizati prevederea legala potrivit careia, intr-o revizuire, se propun si se administreaza probe.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare suspendare permis, depasirea vitezei legale MoniTomi MoniTomi Am fost inregistrat cu o viteza de 112 km/h in localitate, insa intre momentul inregistrarii, si locul in care am fost oprit au trecut cam 10 minute si am ... (vezi toată discuția)
Amendat pentru depasirea vitezei si pentru lipsa centurii de siguranta mehrom mehrom am fost oprit de un agent de circulatie in localitate cu 68 la ora.M-am oprit am pregatit actele intretimp nu mai aveam centura de siguranta.A luat actele de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amenda radar gabi_david gabi_david in data03/06/2010 am fost oprit de un echipaj al poltiei rutiere cu radar tip nou la iesire din localitatea sighetul marmatiei mau oprit din mers ei veneau ... (vezi toată discuția)