avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Competenta teritoriala urmarire penala.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Competenta teritoriala urmarire penala.

Cercetat pentru evaziune fiscala. Infractiunea s-a produs pe raza judetului Alba, domiciliul este tot in judetul Alba. Reclamatia a fost facuta in Bucuresti. IGPR-ul a instrumentat dosarul si l-a trimis Parcheului de pe langa Tribunalul Bucuresti, unde este in lucru acum.

Intrebarea este daca Parchetul Bucuresti are competenta in acest caz. Nu trebuia trimis dosarul parchetului Alba?
Cel mai recent răspuns: HoreaD , utilizator 14:27, 11 Februarie 2012
Este clar ca procesul se va judeca la Bucuresti.
Aveti dreptul de a invoca orice exceptie doriti dar tot la Bucuresti va ramane dosarul.
Este legal asa.
Da, dar ar fi parut mai plauzibil daca dosarul de up ar fi fost instrumentat de parchetul de pe langa ICCJ, tinand cont de faptul ca ar fi vorba despre o infractiune in legatura cu infr. de coruptie si deci de competenta DNA...
Incurcate sunt caile justitiei. Atunci care este rolul instantelor si parchetelor locale? Eu zic sa le desfiintam pe toate daca tot nu-si au rostul. Mergem toti la capitala :)

Prejudiciul adus staului, determinat de expertiza contabila este aprx. 9000 Euro. Sa zicem ca nu e foarte mare, oricum nu e demn de atentia IGPR-ului. Problema este chematul incontinuu la Buc, luna asta de 2 ori deja...si probabil o sa mai merg...ca sa nu mai zic de cheltuiala pe drum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disjungerea cu trimiterea partii vatamate spre cercetare florindbro florindbro Este legala actiunea procurorului de finalizare a dosarului penal prin emiterea unei ordonante in care se scoate de sub urmarire penala inculpatul pentru 215 ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei procurorului Eugen Enescu Eugen Enescu Buna ziua, ajutati-ma va rog. Lucrez in administratie publica locala, din oficiu vorba vine ipj a intocmit dosar penal pe numele meu si a colegilor mei care ... (vezi toată discuția)
Politia judiciara Dani 77 Dani 77 Fac parte din politia judiciara si am calitatea de parte vatamata intr-un dosar, unde se cerceteaza fapte de furt. Este normal ca in acest dosar sa faca ... (vezi toată discuția)