avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte casa

cum este mai bine pentru a face niste acte pt o casa cu contract vanzare cumparare cu intretinere sau doar cu intretinere care nu poate fii atacat de nimeni?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 12:02, 13 Februarie 2012
dupa cum ati intuit in cazul dvs nu este recomandabila incheierea unui contract de donatie, astfel ca trebuie sa incheiati un contract prin care, in schimba casei, platiti ceva la randul dvs.
puteti incheia un contract de v-c, un contract de v-c cu clauza de intretinere sau un contract de intretinere. toate aceste contracte pot fi atacate, in sensul ca mostenitorii rezervatari pot incerca sa demonstreze ca este vorba de fapt despre o donatie deghizata, astfel ca orice cotnract ati incheia este bine sa va preconstituiti dovezi in ceea ce priveste contraprestatia dvs, in cazul vanzarii este bine sa aveti o dovada de plata a pretului (extras de cont daca sse face virament bancar, declaratie in forma autentica daca se preda dupa incheierea contractului, sau mentionarea in contract ca pretul se preda in fata notarului public) , in mod similar in cazul intretinerii este bine sa pastrati toate chitantele, facturile si bonurile fiscale pe baza carora cumparati alimente, imbracaminte, medicamente etc pentru intretinuta. la fel, e bine ca vecini, prieteni sa fie de fata in momentul in care prestati intretinerea.
va recomand sa incheiati un contract de vanzare-cumparare fara clauza de intretinere si sa virati banii prin banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare ContSters230365 ContSters230365 Buna ziua, parinti mei sunt casatoriti si au hotarat sa imi vanda casa. Am mers la un notar si am facut contract de vanzare-cumparare, am semnat toti, am ... (vezi toată discuția)
Act ce nu poate fi atacat in justitie (donatie sau vanzare cumparare imobil) elizabetana elizabetana Sunt o bunica care vreau sa las o casa, singurei mele nepoate. Sotul meu a decedat acum 4 ani. Eu am o singura fiica, care este casatorita cu un barbat in ... (vezi toată discuția)
Un sfat avizat va rog , multumesc! andreiRAC andreiRAC speta: bunica 80 ani, bunicul decedat 2003, unica fiica decedata '97, unicul nepot, stabilit USA impreuna cu ginerele si noua sotie a acestuia, renunta in ... (vezi toată discuția)