avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contabilitatea in asociatiile de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contabilitatea in asociatiile de locatari

Buna ziua
As dori sa stiu cum este organizata contabilitatea asociatiilor de locatari, daca se incheie lunar balanta de verificare, si eventual baza legala care specifica clar tot ce tine de contabilitatea la acest sector.
Multumesc!
buna ziua,ma puteti ajuta,sa aflu care sunt soldurile elementelor de activ si pasiv care se raporteaza la primarie la sfarsit de an? cenzorul de la asociatia noastra a renuntat la colaborare,dar raportarile trebuiesc facute,pana gasim un alt cenzor. multumesc
Liviump

Pentru a ocupa functia de contabil-casier la o as. prop. trebuie sa incheiati:
- contract individual de muna, sau
- contract de prestari de servicii - dupa obtinerea CECCAR-ului, dar numai pentru partea cu contabilitatea;

Eu nu as incheia un contract de prestari de servicii in conditiile aratate de dvs. pentru functia de casier. Aici este o alta discutie...

Poate mai sunt si alte pareri.
]ligiasmeureanu,

Doamna, eu zic sa lasati pe cineva care se pricepe, pentru ca nu este asa de simplu.
Poate va mai ajuta fostul cenzor.
Daca nu va ajuta, angajati urgent pe cineva si cand o sa fie gata situatiile, atunci le prezentati la primarie.

Puteti sa va uitati in situatiile mai vechi intocmite de catre cenzor sau cum scria mai sus dl. Adriantot - cititi Ordinului nr. 1969 din 09/11/2007, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 846 din 10/12/2007, intrat in vigoare 01/01/2008.
Va asigur ca nu este asa de simplu.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
Adam Grecu, utilizator
multumesc.voi cauta ajutor,stiu ca sunt altii care se pricem mai bine,dar nevoia de bani te face sa incerci sa te descurci.
@ligiasmeureanu, indiferent de consecintele ulterioare?

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa cuprinda un bilant la asociatie ? BEN46 BEN46 Ce trebuie sa cuprinda un bilant la o Asociatie si cine-l intocmeste si verifica ? (vezi toată discuția)
Elemente de activ si pasiv in contabilitatea asociatiei de proprietari nety36 nety36 Buna ziua pentru ca de putin timp sunt numita cenzor al asociatiei de domiciliu am nevoie sa ma clarific asupra unor elemente din situatia contabila In ... (vezi toată discuția)
Registre asociatie proprietari ELY63 ELY63 Din programul de contabilitate al asociatiei de proprietari listez in fiecare luna registrul inventar.Am inteles ca totalul general trebuie trecut intr-un ... (vezi toată discuția)