avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

perimare executare silita

Am fost executat silit incepind cu 19.01.2011 dar neavand nimic, si nici loc de munca ,nu sa oprit nimic, se poate vorbi de perimarea actului de executare silita ? mentionez si ca e vb de un contract facut in 2007 si ultima plata facuta de mine a fost facuta in august 2008.Cum procedez si daca e valabilia perimarea se mai poate face vreo ceva asupra mea?
Cel mai recent răspuns: individ , utilizator 11:48, 15 Februarie 2012
eu asta doresc deci sa perimat executarea silita de cand a putut sa ma dea in executare silita sau scurs 4 ani deci se poate vorbi de prescriptie pentru o alte executare silita , dei daca sa perimat executarea silita si nu mai este in perioada in care se mai poate face alta datorita prescriptiei pe ce mod imi mai poate opri bani pe salariu ?daca este vreun mod cam in cat timp .... se prescrie datoria totala adik dupa care urmaritorii nu mai au ce face legal ?
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
individ, utilizator
Ce am gasit scris de un avocat e adevarat ?

Dupa trei ani, dreptul de a cere executarea silita se prescrie

"Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, care coincide de regula cu data scadentei obligatiei de plata, daca legea nu prevede altfel.

Termenul de prescriptie este intrerupt prin efectuarea unui act incepator de executare silita, respectiv perioada de 3 ani se va calcula incepand de la data ultimului act de executare. Intreruperea nu va opera insa daca cererea de executare a fost respinsa, anulata sau daca s-a perimat, ori daca creditorul a renuntat la cererea sa de executare."
prin urmare avan 4 aani de cand a putut cere executare silita , a cerut execuitarea dar sa perimat inseamna ca cazul e inchis si executorul nu mai are ce face
Mai mult in alt ziar :"O a doua situatie in care debitorul restant ajunge sa nu mai poata fi obligat sa plateasca imprumutul este cand acesta nu poseda niciun fel de bun si nici nu este retribuit in vreun fel, asa incat banca nu isi poate recupera debitul nici prin executare silita si nici prin poprirea salariului, in perioada de prescriere. Aceasta situatie este valabila pentru creditele negarantate, in cazul celorlalte putand fi executate garantiile."
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
individ, utilizator
prin urmare, dvs nu sunteti in aceasta situatie.
Angajati-va insa linistit si nu-i duceti grija angajatorului, dvs nu trebuie sa anuntati ca aveti datorii si e posibil sa va puna cineva, candva poprire pe salariu
si nu ar fi abuz ? deci stiu ca nu fac o fapta buna dar daca va-s povesti cum am ajuns in asta ipostaza... mi-ati da dreptate din cauza lor mi-am pierdut locul de munca ca aveam un card in care aveam bani si cand sa scot bani scria card invalid cu bani pe el, si am sunat la ei si mi-au zis in ras sa vin la sediul lor numai ca ei au sediu numai la bucuresti era normal sa ma supar eu sunt din galati cand iam sunat eram in constanta si supriza banii care ii aveam toti pe un card mai mult decat trebuia sa-i dau era blocat asa ca am stat 3 zile la mila altora ca sa imi trimita sa parasesc constanta ... nu am facut decat am sunat am vb cu ei si tot la misto si era normal sa jur ca nu o sa mai achit nici un ban , eu de meserie sunt inginer in acel moment am pierdut un alt loc de director ca am fost si director, si acum muncesc numai ca uncesc prin bucuresti constanta dar ilegal ca idee mai pot munci multi ani dar mam saturat vreau sa fiu din nou cinstit sa mi se opreasca taxe si impozite normal ca oricarui om acele persoane de la banca care ma luat la misto nu merita nici un ban nu zic ca trei ani tot sunau si spuneau domnule nu putem tine cazu dam mai departe, eu spuneam da-til in judecata ei au aminat pina a facut 3 ani si au dat si acum nu au ce face . Deci va rog sa imi spuneti conform ce am scris anterior daca imi face proprire fac abuz sau nu ? ca vb aia sa prescris dosaru ca a trecut mai mult de ani si prescriptia nu poate fi interupta de o executare silita care sa perimat asa scrie in lege multumesc mult si scuze daca v-am deranjat.
cand v-au facut acea poprire pe card ?

Alte discuții în legătură

Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)