avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

perimare executare silita

Am fost executat silit incepind cu 19.01.2011 dar neavand nimic, si nici loc de munca ,nu sa oprit nimic, se poate vorbi de perimarea actului de executare silita ? mentionez si ca e vb de un contract facut in 2007 si ultima plata facuta de mine a fost facuta in august 2008.Cum procedez si daca e valabilia perimarea se mai poate face vreo ceva asupra mea?
Cel mai recent răspuns: individ , utilizator 11:48, 15 Februarie 2012
nu nu atunci nu aveam probleme cu banca cand mi sa zis card invalid. proprire pe card mi sa facut pe cardurile de debit care nu au mai vazut banuti de 4 ani.
aveti aici o discutie care v-ar interesa
www.avocatnet.ro/content/for...

extras din codul de procedura civila:
Perimarea se constata de catre instanta de executare, la cererea executorului judecatoresc sau a partii interesate, prin incheiere data cu citarea in termen scurt a partilor.
Perimarea executarii atrage desfiintarea tuturor actelor de executare, cu exceptia celor care au dus la realizarea, in parte, a creantei cuprinse in titlul executoriu si a accesoriilor.
In caz de perimare a executarii, se va putea face, inauntrul termenului de prescriptie, o noua cerere de executare silita.
Dupa incuviintarea executarii silite, executorul va comunica debitorului incheierea instantei, precum si o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.

In cazul dvs, totul depinde daca acea alta cerere de incuviintare se face inauntrul termenului de prescriptie.

Cursul prescriptiei se intrerupe:
1. pe data indeplinirii de catre debitor, inainte de inceperea executarii silite sau in cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligatiei prevazute in titlul executoriu ori a recunoasterii, in orice alt mod, a datoriei;
2. pe data depunerii cererii de executare, insotita de titlul executoriu, chiar daca a fost adresata unui organ de executare necompetent;
3. pe data depunerii cererii de interventie in cadrul urmaririi silite pornite de alti creditori;
4. pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare;
5. pe data depunerii cererii de reluare a executarii;
6. in alte cazuri prevazute de lege.
(2) Dupa intrerupere, incepe sa curga un nou termen de prescriptie.
(3) Prescriptia nu este intrerupta daca executarea silita a fost respinsa, anulata sau daca s-a perimat ori daca cel care a facut-o a renuntat la ea.

Dupa parerea mea, in ian 2011 cursul prescriptiei a fost intrerupt, urmand a se prescrie in 2014 daca iar, cursul nu va fi suspendat sau intrerupt.
Ce ati remarcat dvs la pct 3 se refera in cazul dvs, la momentul actual cand e perimata.. daca s-ar continua cu acte de executare, acestea nu ar avea efect, nu ar intrerupe prescriptia inceputa in 2011 pt ca e perimata. Aveti in link un ex cand s-au facut acte de executare dupa perimare.
[ link extern ] /

Ce puteti face dvs e sa contestati executarea daca va pun poprire pe salariu.

Da, pai da eu sunt la punctul 3 e ok dar ce alte acte de executare sa se mai faca daca, au trecut mai mult de 6 luni si nu sau mai facut, si deci prescriptia nu a fost interupta deoarece executarea silita facuta in cadrul prescriptiei sa perimat , alta nu mai are cum sa faca deoarece termenul de prescriptie de 3 ani a trecut, ca nu a fost interupt de executarea silita care a fost perimata.Ori nu stiu eu sa citesc ori nu intelegeti dumneavoastra.in plus dumneavostra mi-ati dat un link catre o judecare cu garantie dumneavostra nu intelegeti ca nu am nimic pe numele meu nu am salariu nu mi s afacut proprire nimic .
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
individ, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)