avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs bibliotecar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs bibliotecar

Buna ziua,
Saptamana trecuta am dat un concurs pentru ocuparea unui post de bibliotecar. Comisia era alcatuita din 3 membrii:bibliotecarul metodist, si 2 persoane de la Consiliul Local al localitatii respective. Din cate am aflat, unul dintre cei 2 oameni din comisie, de la Consiliul Local, au luat legatura cu un concurent, dezvaluindu-i aspecte ale lucrarii mele, chiar daca rezultatele nu se afisasera, nu se intrase nici macar la proba orala. Este legal ce a facut? Ce sanctiuni poate primi acel membru al comisiei?
Va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 15 Februarie 2012
In acest caz, va puteti adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile Legii nr.554/2004.


Art. 35 Candidatul nemultumit de modul de solutionare a contestatiei se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile legii. - Regulamentul din 23 martie 2011 (Regulamentul din 2011) cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ce inseamna instanta de contencios administrativ? (ma scuzati dar nu-s din domeniu).
Si ma intereseaza daca este legal sau nu, ceea ce au facut ?
Instanta de contencios administrativ este instanta de judecata care solutioneaza actiunile formulate impotriva actelor administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale, judetene sau centrale.

Avand in vedere ca nu au probat faptul ca dvs ati fraudat concursul .consider ca masura luata nu este legala.
In termen de 48 de ore am dreptul sa depun contestatie impotriva hotararii Comisiei. Sa inteleg, intrucat decizia luata nu ma multumeste, sa ma adresez instantei de contencios administrativ, si nu institutiei care a organizat concursul? Si Instanta de contencios administrativ este Tribunalul sa inteleg ? Unde anume sa ma adresez, carei insitutii?Adica ii dau in judecata?
Va multumesc pentru sfaturile date.
Va puteti adresa autoritatii sau institutiei publice organizatoare a concursului pentru a anula decizia comisiei de solutionare a contestatiei si dupa ce primiti raspunsul va puteti adresa instantei de contencios administrativ - Tribunal.

Alte discuții în legătură

Contestatie (functionar public) coso coso contestatiile cu privire la concursul de ocupare al postului de functionar public se depun la Contenciosul administrativ? sau instanta civila sau de drept ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)
Concurs ocupare post GuiPaulaPaul GuiPaulaPaul Cum se procedeaza in cazul in care la concursul pentru ocuparea unui post nu se respecta bibliografia prevazuta in anunt? ( Se dau intrebari in plus fata de ... (vezi toată discuția)