avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatie munca,negocierea CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatie munca,negocierea CCM

Ce se intimpla daca la nivel de unitate(are trei puncte de lucru in doua orase) sindicatele, in numar de trei, nu sunt reprezentative si nici afiliate la o federatie reprezentativa la nivel de sector iar la alegerile avute loc reprezentantii salariatilor propusi nu intrunesc reprezentativitatea de 50%+1 cine cu cine negociaza.Daca da cine si conform carei legi
Cel mai recent răspuns: samir69 , utilizator 19:24, 14 Februarie 2012
Multumesc,insa freeelis are dreptate.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
samir69, utilizator
(2) Reprezentantii salariatilor sunt alesi in cadrul adunarii generale a salariatilor, cu votul a cel putin jumatate din numarul total al salariatilor.

Asa este. Votul trebuie exprimat de jumatate plus unu din nr. total al salariatilor. Alegerea reprezentantilor se face cu majoritatea de voturi exprimata de "jumatate plus unu".

la alegerile avute loc reprezentantii salariatilor propusi nu intrunesc reprezentativitatea de 50%+1

Reprezentantii salariatilor intrunesc conditiile legale de a reprezenta salariatii la negociere CCM pe unitate numai daca exprimarea votului a fost facuta de catre jumatate +1 din nr. total al salariatilor.
Opinia este rezultata din practica.



Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
ContSters42179, utilizator
Este vorba despre numarul total al salariatilor ...
Multumesc si cred ca aveti dreptate de asemenea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentantii salariatilor elagrosu elagrosu In cadrul unei negocieri de CCM cu reprezentantii salariatilor , acestia trebuie sa fie inregistrati la ITM sau la Judecatorie? pentru a putea negocia CCM? (vezi toată discuția)
Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul ... scoica_80 scoica_80 Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul nu mai are reprezentativitate( nu mai are număr suficienti membrii pentru a ne mai putea ... (vezi toată discuția)
Buna seara, invitatia/anuntul prin care angajatorul inițiază ... madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Invitatia/anuntul prin care angajatorul inițiază intentia de negociere a CCM se trimite pe e - mail la ITM sau este suficient doar să o ... (vezi toată discuția)