fiind insarcinata angajatorul m-a obliga sa-mi d-au demisia.refuzand si cerand explicatii pe care nu le-am primit am fost obligata sa ma adresez itm-ului.dupa rechemarea la munca la eliberarea adv am constatat ca fig cu 34 zile de c.f.p sau abs.nem. eu nu am fost instiintata de nici un fel.cum rez. aceasta prob. sa pot introduce dosarul de indemnizatie?
Da, ii puteti actiona in instanta pentru rectificarea acelor perioade de CFP ... in acest sens, trebuie sa prezinte instantei cererea dvs de solicitare a CFP ...daca prezinta in fata instantei o astfel de solicitare si constatati ca nu este semnatura dvs , atunci puteti cere instantei sa faca o verificare de scripte sau de ce nu sa va inscrieti in fals cu acel document.
si unde depun actele de fals ce trebuie sa fac ce documente i-mi trebuie si unde ma adresez la ilfov unde soc are sediul sau in arges unde am domiciliu?
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
2. - Este vorba de cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- Verificati, conform textului de lege de mai sus, daca va incadrati pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, poate nu mai este nevoie sa va adresati instantei.