avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj intre soti

Buna seara, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o problema, in urma cu un an si ceva am divortat fara a face partaj cu conditia ca fostul sot sa imi dea o suma de bani. I ntrebarea e cum se poate face ca sa platim cat mai putin in momentul in care imi va da suma respectiva si voi renunta la drepturile mele asupra tuturor bunurilor partajabile, se mai poate face partaj in instanta si cu rezolvare la primul termen, sau partaj in fata notarului, din cate stiu eu contract de vanzare cumparare sau donatie nu se poate face intre fosti soti, sau daca puteti sa imi spuneti cum am putea proceda si cu cheltuieli cat mai mici. Daca poate cineva sa imi raspunda si la ce suma sa ne asteptam.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sofiamaria , utilizator 11:24, 28 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Ba da, dar se returneaza taxa de timbru. In cazul medierii au fost cazuri in care instanta nici nu a mai solicitat taxa de timbru pe care oricum trebuia sa o returneze.
~ Conținut șters la cerere ~
dyana, inainte se restituia taxa de timbru daca incheiai tranzactie inainte de primul termen, a fost abrogat acel articol dupa cum ziceti si dvs, prin legea 202/2010, insa daca se incheie un acord de mediere, cf legii medierii, se restituie taxa :rolleyes:.. il platesti doar pe mediator


ART. 63 don legea 192/2006 actualizata
(1) În cazul în care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea
partilor, o hotarâre, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotarârii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea
taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.

(cred ca nu mai e mult pana vor inchide si portita asta )
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Partaj prin mediere mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ...daca urmam medierea quiras quiras Asadar,ptr. o actiune in pretentii mi se restitue taxa judiciara de timbru ,binenteles daca conflictul se rezolva la mediator?Si aici vreau sa fac o mica ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de 3% intr-un partaj dupa divort Functionar43 Functionar43 Am divortat anul trecut, dorim sa facem partajul. Este vorba de un apartament cu 2 camere. Ne-am inteles si ne-am gandit la un partaj conventional. Am ... (vezi toată discuția)