Buna seara,
Suntem o asociatie de proprietari (un bloc cu 2 scari) cu un administrator sa zicem putin dezinteresat.... Am dori ft tare sa ne separam ca si scara de bloc de scara 2 si sa putem avea administrator separat, cheltuieli separate si tot ce tine de aceasta problema strict separat de scara 2 a blocului. Se poate face acest lucru?
Din cate am inteles se pot strange semnaturi de la ceilalti proprietari dar intrebarea mea ar fi de pe ambele scari sau doar de pe scara in cauza? In cazul in care este posibil, exista un format de tabel anume ce trebuie completat?
Si noi ne-am despartit de veghea asociatie din 2003. Suntem asociatie pe o singura scara. Avem si cateva antene de la care luam ceva chirii+ magazinele cu afise luminoase. Fiind asociatie mica, costurile sunt mult mai mici. Din chirii sau facut investitii doar pentru scara noastra.Relatia pe scara a devenit o mare familie. Se plateste un salariu administratorului care este numit de Pr. acceptat de locatari , cu o indemnizatie de 400 lei, femeia de serviciu cu un salariu de 320 lei/2 ore/zi.. Astfel cota parte din codomeniu este de 0.30/mp. Trebuie acordul proprietarilor scarii dvs. Sediul asociatiei este in uscatorul scarii, Veti desemna un proprietar sa va reprezinte, sau cereti ajutor de la primarie (biroul de indrumare asociatii de proprietari/locatari)care sa va indrume/ajute.. In cazul nostru ,personajul ales a ramas si administrator multi ani pana a demisionat de batranete/boala. Acum avem administrator tot ales dintrte noi(nu desemnat de primarie). Nu avem niciodata restantieri desi 80% sunt pensionari. Astfel toti din comitet suntem implicati direct si in binele scarii si proprietarilor din scara noastra. Cred ca este cea mai civilizata, moderna si curata scara. Pentru mici reparatii sau alte probleme minore, ne mobilizam fiecare dupa pregatirea lui(meseriasi), remediem fara costuri, ex. o clanta, bec, o sudura, teava sparta , infundat ghena.etc. Dezapezire..., ex. sambata toti barbatii au iesit si au mutat zapada intr-o remorca a primariei care a dus-o pe camp. Am cerut de la primarie o remorca(gratis), ba mai mult ni s-a dat si doi oameni sa ajute. Se cheama implicare, suntem dati exemplu ca asociatie model. Abea dupa ce neam despartit de asociatia mama, proprietarii simt ca administratorul este salariatul lor si faptic. Cerintele , nemultumirile sunt solutionate pe loc ( nu exista),. Conduita locatarilor este afisata la afisier,nu avem peretii zagaraiati, mazgaliti etc.
Va implor să mă ajutați.Vrem să facem asociație separată.La adunarea generală ad-toarea a propus separarea,s-a votat în unanimitate.Acum s-a răzgândit???!!! Deși ei(scara C și D) trebuiau să își facă asociație nouă,acum nu mai vor.Noi vrem să ne separăm.Va rog să îmi spuneți detaliat cum să procedez.Daca se poate am nevoie de model de tabel, pentru obținerea semnăturilor 50+1%.Eu am făcut tabele dar cu nr.ap.nume și prenume,seria și numărul cărții de identitate și semnătura.E bine? Vă rog frumos sa mă ajutați,nu putem angaja avocat, tariful este de 3000 lei,se plătește anticipat..nu ne permitem avocat.Va mulțumesc!