avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... expertiza medico legala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

expertiza medico legala

expertiza medico legala se dispune doar la cererea organului de cercetare penala? in cazul accidentelor de munca cu incapacitate temporara in cazul meu 175 de zile eu trebuie sa fac plingere la prim procuror in termen de 20 de zile si sa cer redeschiderea anchetei? ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 23:11, 29 Martie 2013
intreb in situatia data si cu urmarile grave ale lovituri nu era normal ca comisia ssi si organul de urmarire penala sa dispuna expertiza medico legala? acum singura posibilitate a mea de a dovedi ca lovitura primita a venit undeva din lateral si ca oboectul este usa respectiva este tocmai expertiza medico legala ancheta sa efectuat superficial vizavi de imprejurari si sa aqxat pedirectionarea vinei asupra materialelor de protectie nu pe inprejurari vinovat sint doar eu pentruca nu am purtat casca de protectie aspect ce contravine art 22 din legea 319/2006 a se vedea filele 11,12 13 pina la 21 avind in vedere conform art 228 alin 4 din C proc pen: propun in baza art 10 lit d cod proc.pen a nu se incepe urmarirea penala si CLASAREA LUCRARI am la dispozitie 20 de zile citez va trimitem alaturat un ex al rezolutiei ordonantei acestui parchet cu nr de mai sus impreuna cu referatul org de politie impotriva caruia puteti face plingere la prim procuror judecatorie in termen de........ eu trebuie sa fac plingere impotriva REZOLUTIEI sau referatului politiei? de ce scriu aici toate astea? nu am bani pt avocat traiesc de pe o zi pe alta trebuie sa formulez o plingere si nici macar nu stiu impotriva cui impotriva a parch sau politie ?
TomaCotorogea a scris:

Am si eu o rugaminte. Imi puteti spune in ce prevedere legala scrie ca se poate contesta in 30 de zile?
Va multumesc

Legea 554/2004 Legea conteciosului administrativ
ART. 7
Procedura prealabilă
(1) Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
am depus plingerea impotriva NUP am cerut acces la dosar parchet si am cerut fisa de la SMURD cu starea mea se pare ca am fost ffgrav sper sa reusesc datorita si d-voastra o seara buna utulizatorilor si tuturor trebuie sa ma axez in special pe incadrarea gresita vizavi de adr? autorizatie
Cred ca in baza celor constatate prin procesul verbal de cercetare tr sa mergeti pe urmatoarele considerente in ce veti sustine la procuratura:
1. Nu ati fost dotat cu casca de protectie, daca cei de la societatea la care lucrati sustin ca au facut acest lucru vor tr. sa o dovedeasca cu documente;
2. Nici odata nu ati fost instruit cu privire la utilizarea castii de protectie (dovada fisa de instruire individuala in domeniul SSM);
3. Declaratiile v-au fost luate intr-o perioada cand din cauza accidentului si a medicamentelor erati confuz, nici acum nu va amintiti ce v-a lovit (eu personal cred ca e vorba de usa depozitului);
3. Martorul (cel de la depozit) ascunde modul in care s-a petrecut evenimentul daca spuneti ca in momentul cand ati fost lovit era langa dumneavoastra dar din cercetare rezulta ca el a declarat ca v-a gasit cazut jos;
4. Stabilirea vinovatiei dumneavoastra se face in baza unui articol gresit aplicat si interpretat (art. 10 din instructiuni proprii SSM) care se refera la transportul substantelor periculoase care intra sub incidenta ADR dar care nu se poate aplica in cazul dumneavoastra deoarece nici marfa incarcata nici masina si nici dumneavoastra ca sofer nu va incadrati la acest articol;
5. Din procesul verbal de cercetare rezulta ca dupa producerea evenimentului masina a fost luata de acolo modificandu-se astfel starea de fapt rezultata din producerea evenimentului, s-a intocmit in acest caz un proces verbal de modificare a starii de fapt? Cum a fost intocmita atunci nota de constatare la faţa locului de catre comisia de cercetare daca masina nu mai era acolo?
Aceasta nota de constatare la fata locului cuprinde precizari (asa cum prevede art.122 lit c) din NM aplicare L 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006) privind existenţa sau inexistenţa echipamentului individual de protecţie, starea echipamentelor de muncă, modul în care funcţionau dispozitivele de protecţie, închiderea fişei de instruire individuală prin barare şi semnătură, ridicarea de documente (ce documente s-au ridicat de la bordul masinii?)
Secundar se mai poate aduce ca argument in favoarea dumneavoastra faptul ca in urma cercetarii accidentului comisia de cercetare a stabilit ca masura dotarea cu echipament individual de protectie a conducatorilor auto de pe autovehiculele din unitate, de ce s-a stabilit o astfel de masura daca erati dotat cu echipamentul individual de protectie?
Va urez succes cu contestatia la procuratura si cred ca nu ar fi rau sa contestati si la Inspectia Muncii Bucuresti dosarul de cercetare.
inca o data va multumesc din inima miati fost un suport real trebuie sa merg mai departe in viata indiferent de rezultat stiu ca va fi greu cu ajutorul primit din partea d-voastra voi incerca sa scot la lumina adevarul VA MULTUMESC DOMNULE D-ZEU SA VA DEA SANATATE. Multumesc tuturor din forum chiar si celor care siau pierdut rabdarea pe care leam provocato prin insistentele mele axate pe o singura ideee.,o duminica placuta tuturor VA MULTUMESC DOMNULE

Alte discuții în legătură

Securitatea in munca comerciantu comerciantu ancheta facuta de organele cercetare penala trebuie sa fie independenta de cea facuta de comisia de la ssm? in cazul unui accident de munca cu incapacitate ... (vezi toată discuția)
Modificare partiala sau totala act - intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii comerciantu comerciantu daca cineva modifica partial sau total un act pentru a se sustrage urmariri penale se considera fals in acte? fals sub semnatura privata? sau ? ce ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident de munca Corrina001 Corrina001 Stiu ca legea muncii prevede in caz de AM, indiferent de cine este vinovat, ca firma este obligata la plata unor salarii compensatorii pt victima cat si pt ... (vezi toată discuția)