avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv

prin contractul colctiv de munca 2007 -2009 pe ram asistenta sociala nr 591/26.11 2007 emitent ministerul muncii s au acordat anumite sporuri,acestea au fost preluate in ccm pe institutiei,.odata cu l330/2009 unele sporuri nu s au mai acordat incepand cu 01.01.2010 pe motiv ca sunt pe baza de ccm si nu au baza legala.
ccm pe institutie a fost declarat legal de curtea de apel CRAIOVA.
aAngajatii au dat in judecata institutie ptr incadrarea gresita (fara sporuri),am castigat la tribunal iar la ca CRAIOVA AM INCEPUT SA SE PIARDA s au se cere sa angajatorului baza legala ptr sporurile din ccm.
Dar daca aceste sporuri au fost date pe baza ccm pe ramura publicat in mo,acesta nu este baza legala,ptr ca el nu putea acorda drepturi sal ilegale s au in cel mai rau caz instanta sa solicite ministerului muncii baza legala?
cine poate sa ma ajute urgent cu aceasta speta?
Cel mai recent răspuns: Mainerici Ctin , Contabil 12:01, 25 Iunie 2012
Baza legala este ccm la nivel de unitate care se completeaza cu ccm la nivel de ramura de activitate....
ccm pe unitate este obligatoriu sa cuprinde drepturile din ccm pe ramura,dar nu mai mici
CCM la nivel de unitate nu trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu drepturile din ccm la nivel de ramura .. ci trebuie ca drepturile prevazute in acesta sa nu fie sub drepturile prevazute in ccm la nivle de ramura.
DA ESTE ADEVARAT.,dar la incheierea ccm pe unitate trebuie sa se verifice daca drepturile prevazute in ccm pe ramura sunt legale?,deci daca trebuie ca in ccm pe unitate drepturile prevazute ssa nu fie sub cele din ccm pe ramura,atunci ccm pe unitate trebuie sa stabileasca ca drepturile din ccm pe ramura sa stabileasca daca sunt legale si apoi sa stab drepturile in ccm pe unitate?
am proces cu institutia pe drepturile sal din ccm pe unitate,pe care institutia nu le a mai acordat cu 01 01.2010 cf l330/2010.am primit de la ministerul muncii niste adrese din care reiese avizul pentru sporul respectiv de la m. sanatatii si m muncii,dar instanta nu il ia in considerare,ca nu exista regulamentul cu acel spor.Eu as vrea ca in baza art238,codul muncii,instanta sa solicite baza legala pentru sporul din ccm pe ramura , respectiv m muncii,ptr ca in ccm pe unitate acest spor este preluat din ccm pe ramura,iar institutia nu are baza legala .
As dori urgent o idee,ptr ca maine este termenul la ca CRAIOVA SI DACA NU VIN CU CEVA NOU ESTE DE RAU,TOATE PROCESELE COLEGILOR AU FOST PIERDUTE ,EU AM AVUT VREO 5 TERMENE
ASTEPT URGENT O IDEE,MULTUMESC ANTICIPAT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare mai multe sporuri salariale pentru personal contractual azul azul Am avizat acordarea a doua sporuri unui angajat (personal contractual) si mi-a fost reprosat faptul ca in conformitate cu \"Avizul comun al Ministerul Muncii ... (vezi toată discuția)
Care va fi salariul meu in 2010? serban_ana67 serban_ana67 in decembrie 2009 primeam salariu de baza de 658 lei ca functionar public intr-o primarie comunala, spor de vechime de 25%, spor dispozitiv castigat in ... (vezi toată discuția)
Salariu bugetar andreeanegurescu andreeanegurescu am salariul maxim pe functia sef depozit la o institutie apartinand minst.sanatatii.salariul poate fi imbunatatit avand in vedere ca gestionez valori foarte ... (vezi toată discuția)