in ce situatii si cum se concretizeaza decaderea din dreptul de afi parinte? stiu din cazurile televizate ca sunt decazuti din drepturi parintii care abuzeaza de proprii copii. dar dupa un divort cand unul din parinti nu contribuie la cresterea copilului?
Lucrurile stau exact cum am scris dar nu am studii juridice si nu aveam de unde sa stiu daca puteam sa fiu scos vinovat de cei de la autoritatea tutelara ca nu m-am ocupat de mediul in care a crescut fata.Imi asumasem responsabilitatea cresterii unui minor,am sperat ca maica-sa se va trezi si va contribui la educatia ei dar a iesit altceva.Pot obtine pensie alimentara pe toata perioada scursa de la divort pana in prezent?
Am scris mai sus dar repet daca e nevoie, copilul mi-a fost incredintat mie.Fosta sotie a spus la divort ca nu o poate creste,ancheta autoritatii tutolare a confirmat ca exista conditii optima pentru fata si nu in ultimul rand fata a cerut sa stea cu mine cand a fost intrebata in camera de consiliu.
Eu nu am inteles initial ca nu v-a fost incredintat dvs minorul.
E bine sa consultati un avocat intrucat e posibil sa aveti probleme.
Nu este in proprotie de 100% la 100% dar e greu de spus.
Aveati anumite obligatii legale pe care trebuia sa le respectati, dar pe de alta parte nu stiati care este realitatea.
Totusi se poate dovedi ca mama nu avea conditii si stiati acest lucru.M-ati inteles?
Domnule avocat, dupa divort, la insistentele fetei si a promisiunilor fostei sotii am incercat sa refacem legatura.Ne-am impacat,ea s-a intors acasa iar dupa 3 luni eu am plecat in Spania unde am stat 3 ani. In acest timp ea a stat in casa mea sa aiba grija de fata,eu asigurandu-le banii. Ea nu a avut servici si a trait doar din banii trimisi de mine.In casa mea a facut ea ce a facut si a adus tot felul de persoane dubioase.Eu vorbeam zilnic cu fata dar nu imi spunea ce se intampla poate si de teama ca eu as fi pus intrebari fostei sotii,aceasta si-ar fi dat seama de la cine stiu si fata ar fi avut de suferit pana sa ajung eu in tara.Abia cand m-am intors si fata s-a simtit in siguranta a inceput sa-mi spuna atat cat a putut ea sa-si dea seama. Recapitulare: am divortat,fata mi-a fost incredintata, ne-am inpacat si eu am plecat in Spania lasand-o pe fosta sotie sa stea in casa mea iar ea a tocat banii,a lasat datorii mari,s-a maritat cu puscarias la penitenciar, a adus in casa un tigan recidivist cu care traia de fata cu fata si multe altele. Pe prima pagina gasiti mai detaliat. Intrebarea e daca pot obtine pensia alimentara pentru toata perioada scursa de la divort pana in prezent?Va multumesc pentru atentie !