avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizitare minor 4 ani cu luarea acestuia in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizitare minor 4 ani cu luarea acestuia in strainatate (tatal domiciliul in Belgia)

Buna ziua,

as dori sa stiu care este probabilitatea ca unui tata, cu domiciliul in Belgia, de a i se acorda drept de vizitare minor cu luarea acestuia din urma in strainatate. Divortul s-a pronuntat in 2009, pe cand minorul avea 1 an. Tatal nu a cerut drept de vizitare si nici nu i-a fost refuzat contactul cu minorul sub orice forma. Frecventa cu care a efectuat vizite minorului a fost 1 data pe an/cateva ore, desi i-a fost permis sa petreaca cate zile doreste la domiciliul meu si al minorului, fiind gazduit de noi.
Dupa anii acestia, mama are o noua relatie, copilul este foarte atasat de partenerul acesteia.
Tatal intenteaza brusc proces de vizitare minor cu dreptul de a lua copilul in Belgia mai multe saptamani, cel putin 3 consecutiv.
Copilul nu doreste acest lucru, este foarte atasat de mama si desi i-am explicat ca este posibil ca tatal lui sa il ia, plinge si este speriat.
Avand in vedere raportul tatalui cu minorului, inconsistenta acestuia in fapt, care este posibilitatea sa obtina acest lucru?
Este in interesul suprem al minorului aceasta ruptura brusca de mama sa, pe o perioada de timp relativ mare si la o distanta atat de mare de casa?
imi pare rau...

trebuia sa va spun ca trebuie luate in considerare multe aspecte:

- instanta ( sunt instante ce crediteaza 99% mamele, altele nu)
- avocatul ales( strategie , experienta in astfel de cauze , disponibilitate, persuasiune, integritate)
-capacitate adversar( avocat advers, stare materiala, disponibilitate.....)

- probatoriu( importanta efectiva si in moul in care se administreaza)

in toate astea, ca in orice lupta strategia este cea mai importanta, iar asta tine in primul rand de avocat...( parerea mea)desigur eu activez in Bucuresti unde nu ai cum sa cunosti toti judectorii...
Milady09 a scris:

Dna avocat, eu da! Tatal minorului a fost internat de 2 ori la Sectia de Psihiatrie a unui spital de toxicomani din pricina dependentei sale. A recunoscut in fata instantei ca merge in cazinouri. Au fost aduse probe ca in anturajul sau exista camatari, de la care a imprumutat de mii de ori bani cu camata si a fost amenintat de acestia ca nu a reusit sa-i returneze la timp. Totul a fost luat cu usurinta de catre judecatoare. Am fost intrebati daca a venit vreun camatar sa deranjeze copilul sau daca tatal a jucat jocuri de noroc de fata cu minorul.

Incredibil ce imi e dat sa citesc.....este demonstrat stiintific ca este "prielnic" unui copil sa intretina un raport constant cu un asemenea tata, decat sa nu existe deloc? Ca ii fac mai bine eventuale traume produse de aceasta lume cu care inevitabil ar avea contact, decat sa creasca ferit de ele? Care e pina la urma interesul suprem al copilului.....?
Ca doar nu este alt om atunci cind se afla impreuna cu copilul....nu trece de la camatarie si boli psihice la....spectacole, biblioteca, plimbari....
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
mara1980, utilizator
nici eu nu am intalnit un asemenea caz...am avut insa invers, mama dependenta de heroina,a stat vreo 2 ani din 4 cat avea copilul pe la clinici de dezintoxicare prin strainatate, a facut o criza de supradoza in timpul derularii dosarului , tatal curat....( adica normal , fara dependente sau probleme) iar instanta, desi copilul domicilia la tata, incredinteaza copilul mamei pe motiv ca depandenta ei nu afecteaza direct minorul si, pe de de alta parte , avand minorul incredintat la ea, poate se lasa:O..ca si cum 4 ani de cand il avea nu avusese timp sa faca asta, iatr copilul era un soi de cobai...

am desfiintat-o in apel ...norocul meu ca nu era definitiva la fond....
ce ziceti de asta?????
Antoanela Geaman, Avocat
Sper sa aveti mai multa disponibilitate umana din parte judecatorului care va prelua cazul dvs. Si, vorbim despre Bucuresti, nu despre vreun judecator din capatul tarii, un judecator FEMEIE, cu o varsta considerabila si teoretic, cu multa experienta!

Daca va arat sentinta, e cel putin hilara ... Dar va fi folositoare pentru copilul care va creste si va dori sa afle adevarul.
o expertiza asupra capacitatii parentale?

Va rog sa ma lamuriti, poate o voi face.

Reclamatii la Politie sau IML nu avem, nu ne-am gandit ca ar fi importante atunci cand s-au intamplat, daca as putea intoarce timpul inapoi, am sti cum sa procedam...
La prima "corectie", mama era gravida, la a doua, proaspata lauza si in camera copilului.
Despre violenta, avem doar declaratiile martorilor indirecti, fiindca s-au intamplat noaptea, la domiciliul mamei.
La psihiatru si la neuropsihiatrie am fost, dar de bunavoie, nu la solicitarea instantei.
Declaratii notariale nu aveam pentru ce sa am.
Am cerut procura pentru pasaport minor, a refuzat, dar verbal, de mai multe ori, cand i-am cerut in scris, n-a raspuns, deci nu exista un refuz in scris.
A fost invatat cum sa preconstituie probe:
-scriere de mailuri politicoase, cu "Dragele mele, pupici la copilas", ce dor mi-e de copil, etc.,
apoi telefoane peste telefoane, urmate de mailuri cu "Sabotezi relatia tatalui cu copilul si ii faci rau, e interesul major al copilului....",
apoi mailuri cu solicitare de deschidere cont pentru a contribui la cresterea copilului, dar nu a trimis luni de zile nici un leu
-si-a adus martor, fara a anunta in prealabil, la intalnirea din parc cu copilul
-in intampinarea de la incredintare, a insirat fel de fel de minciuni, in care spunea ca nu e lasat sa vada copilul-desi, la proba cu martori, toti martorii lui au confirmat ca s-au intalnit pe strada, cu tata, mama si minor
-a cerut "vizita minor" prin OP fara citarea partilor, mintind ordinar, demonstrabil, ca nu e lasat sa-si vada copilul la aniversare, dar el nici macar nu a solicitat aceasta intalnire de la mama, in plus, a indicat o adresa pentru vizita minor la o adresa unde n-a locuit niciodata, etc...
-a facut reclamatie la DGASPC ca este impiedicat sa vada copilul, chiar atunci cand, intr-un sejur de 10 zile, a avut 5 intalniri a 2 ore cu copilul si si-a adus si martor la intalnire
-si-a luat CIC , dar dupa 4 luni a parasit tara, a luat indemnizatia, dar n-a contribuit cu nimic pentru copil

La proces, martorii lui spun ca au vazut cum a cumparat pampersi si jucarii, ca nu e lasat sa se joace linistit cu copilul, ca nu este lasat copilul la telefon, etc.

V-am spus, e o MIZERIE tot ce se intampla si noi, in loc sa ne ocupam de copil, cautam sa ne demonstram adevarul.
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)
Șicane, amenințări și atitudine nepotrivită față de mama copilului: sunt interesată de toate legile și normele cu privire la hărțuirea psihologică între părinți planurinoi planurinoi Buna ziua! Sunt interesata de toate legile si normele cu privire la hartuirea psihologica intre parinti, mai exact atitutinea unui tata asupra unei mame. ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere ContSters129337 ContSters129337 Buna seara. In urma cu 8 ani am divorțat. S-a stabilit atunci ca pensia alimentara sa fie fixa si raportata la salariul de atunci al tatalui copilului. Tot ... (vezi toată discuția)