AVLIL a scris:
Domnule Stefan, forumul asta e pentru a va crea o parere despre unele spete, unele usurele, fara complicatii, ca nu avem cum da solutii unor probleme care necesita vazut acte etc. Sau unor probleme care ne sunt cunoscute in mare parte...
Nu aveam cum sa va indrumam pentru ca nu stiam in ce baza legala (pe ce lege adica) se eliberase adeverinta aia, ce continea ea, ce adeverea ea...
Ne spuneti ca tatal detinea, nu ca era proprietar... :( Nu stim ce-o fi fost de fapt.
NU am inteles ce inseamna ca-l detinea in conceptia dv., ca legal nu inseamna un mare ajutor...
Apoi, daca exista deja un drept de proprietate recunoscut, putea face demers si un singur mostenitor in numele tuturor...
Dar... dumnezeu stie ce era acolo?
:-/
Intradevar aveti dreptate ca nu am precizat faptul ca adeverinta arata ca bunicul detinea in calitate de propietar acel teren:D...pana la urma am facut un demers asa cum ati aratat si dv in raspunsul pe care ati binevoit a mi-l trimite,in sensul ca a facut tatal meu cerere doar in numele sau (anexand doar copii dupa buletin si CN personal ,fara nici un act al celorlalti frati)...speram acum sa obtinem titlul de propietate pe terenul respectiv.
Initial credeam ca doar cu acordul tuturor fratilor se poate face acest demers, dar cum nu se poate discuta cu acestia,voiam sa stiu care sunt caile ce trebuiau urmate pt a intra in posesia terenului in lipsa fratilor.Ramane de vazut acum daca demersul efectuat va da roade, daca tatalui meu i se va elibera un titlu de propietate.Cei de la Registrul Agricol de la primaria cu pricina ne-au asigurat ca totul este OK rugandu-ne sa revenit pe la sfarsitul lunii pentru perfectarea finala a actelor.
Acum apare alta problema #-o in cazul in care tatal meu va fi in posesia titlului de propietate, pot ceilalti frati sa-l actioneze in instanta pentru a-si lua partea lor, dat fiind faptul ca ei au fost reticienti la inceput? daca da, cum putem evita ecest lucru?