Am si eu o problema cu patronul restaurantului pe care l-am rezervat pentru nunta. Am rezervat restaurantul pentru nunta pentru 18 august anul curent iar acum 2 zile,dupa 4 luni de cand am facut rezervarea ne-au sunat de la restaurant ca o angajata a facut o gresala iar data de 18 august e ocupata de altcineva cu cateva luni inaintea noastra si trebuie sa ne alegem alta data. Cand am dat acontul patronul ne-a dat o chitanta de mana scrisa pe un bon de marcaj cu semnatura si stampila in care precizeaza ca a primit suma de 500 de lei pentru rezervarea restaurantului pe data de 18.08.2012.Pe chitanta este scrisa si data cand a luat banii.Eu nu vreau sa schimb data si vreau sa-l dau in judecata pe patron.Ce sanse am daca-l bag in tribunal tinand cont ca atunci cand logodnica a dat avansul era insotita de mama ei si banuiesc ca poate fi folosita ca martor. O sa-i fac reclamatie la OPC si la garda financiara ca din cate stiu a incasat o suma de bani si a eliberat o chitanta de mana fara sa elibere o factura si asta inseamna evaziune fiscala.Multumesc si astept un raspuns de la cei care ma pot ajuta.
Eu zic ca da - daca i-ati cerut banii si nu vi i-a restituit, puteti sesiza Garda Financiara.
Bine ca aveti acea hartie stampilata - sa anexati o copie, reclamatiei. Pastrati originalul, e mai sigur.
Data viitoare cand alegeti restaurantul, insistati pentru un contract cat de simplu, nu cu 1000 de articole, dar macar sa fie precizate macar obligatiile partilor (dvs. si administratorul restaurantului) in caz de reziliere.
Daca dvs. pierdeti avansul, restaurantul de ce sa nu plateasca daca va da planurile peste cap?
Patronul a zis sa-mi returneze avansul dar eu sunt plecat din tara. Oricum nu vreau sa-mi iau avansul inapoi pentru ca vreau sa merg mai departe cu demersurile.