avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stampila falsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stampila falsa

Aveti idee daca pe baza unor copii se pot face stampile? Ce legi incalca cineva care uzeaza o stampila falsa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:24, 7 Martie 2012
Deci implicit, pe cale de consecinta, cum spuneti dvs. avocatii, oricine poate face incasari, semna si rezilia contracte, lua imprumuturi de la banci, samd. Daca tot e de ajuns o semnatura...

Exagerati. In cazul persoanelor juridice la banca exista specimene de semnatura (nu si amprenta stampilei) iar pentru a face imprumuturi trebuie actele statutare ale Asociatiei si Hotararea Adunarii Generale.

În cazul persoanelor fizice este nevoie de cartea de identitate
...In cazul persoanelor juridice la banca exista specimene ...
inclusiv stampila - cel putin la CEC Bank si BCR

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
eliasav, utilizator
E am fost reprezentant al 2 ong-uri, 3 firme si 1 cabinet si la nici una din bancile unde au avut conturi aceste entitati nu mi-au cerut specimen dupa stampila.

Este adevarat ca aveam nevoie de stampila pentru a ridica sau depune bani dar nu aveau specimen, deci puteam schimba foarte usor stampila fara nici o repercursiune.
Asta am inteles, domnule avocat ca nu agreati stampilele, ne-ati spus de zece ori.
Se poate face si o miscare sociala: "Impotriva stampilelor".
Pe mine ma preocupa cu totul altceva: daca spuneti ca stampila e un moft romanesc, atunci ce anume valideaza un document ca fiind original si cu drept legal de semnatura al celui care il semneaza?

Alte discuții în legătură

Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)
Legalitatea semnaturii pe documente ale societatii curier curier imi cer scuze pentru termenii folositi (ca nespecialist). este vorba de anumite documente semnate in cadrul unui srl (contracte, corespondenta, chiar si ... (vezi toată discuția)
Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de presedintele asociatiei ? Lidia2012 Lidia2012 In mod repetat, tabelul cu cotele de intretinere pe apartamente afisat, apare semnat NUMAI de administrator si de cenzor. Lipseste semnatura Presedintelui ... (vezi toată discuția)