Am achizitionat o autoutilitara in sistem de leasing in anul 2007. In 2010 am devenit proprietarul autoutilitarei. Taxa de prima inmatriculare a fost platita in 2007 de firma de leasing in contul meu ca utilizator. Pentru recuperarea taxei de inmatriculare cine are calitate procesuala activa: firma de leasing sau eu ca beneficiar? Cererea trebuie formulata de mine in nume propriu sau in calitate de mandatar al firmei de leasing , de la care detin o procura in acest sens?
Va multumesc
Dvs nu aveti calitatea de reclamant , ci societatea de lkeasing ... in numele ei ati deschis actiunea si este si normal ca acesteia sa i se restituie suma ... sumele pe care le-ati putea obtine ca restituire de taxa sa fie recunoscute ca apartinand beneficiarului contractului de leasing, adica dumneavoastra.
Conform legii 554/2004 actualizata 2011 art. 18 in recurs judecatorul poate modifica sau casa sentinta data in prima instanta. In cazul meu cer modificarea hotararii in sensul admiterii restituirii taxei catre mine ca beneficiar al contractului de leasing. Perntru ca pe fond imi este favorabila......(mi se recunoaste dreptul la restituire dar nu am calitate de reclamant) . Nu cer casarea intregii sentinte.....
Este corect?