avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de cesiune creanta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de cesiune creanta

Buna seara,
O societate straina A vinde marfa catre o societate romaneasca B. Societea B revinde aceasta marfa in Romania catre societate C. Soc. B la un moment dat are probleme la efectuarea platii datoriilor catre A si de comun acord (A+B+C) hotarasc sa faca un contract de cesiune creanta si in asa fel C sa plateasca direct la A.
Intrebarea este urmatoarea: Acest contract trebuie sa fie semnati de toti trei? Trebuie inregistrat la vreo institutie sau este suficient ca fiecare sa il tina atasat la acte?. Soc. B poate inchide in contabilitate in baza acestui contract si clientul C si furnizorul A? Va multumesc anticipat! Ioana
Cel mai recent răspuns: ioanastela , utilizator 11:12, 18 Noiembrie 2008
Multumesc!

Ii spuneti ca va place asa cum este si ca nu are nevoie sa incarce sifonierul pana cade pe ea.
Stiu pe cineva caruia i sa intamplat asa ceva.#-o

Sper sa va fie de folos. ;)

O zi buna!
Ioana
ioanastela a scris:

B intra in contract pentru ca este cel care cesioneaza creanta catre propriul furnizor. Prin aceasta cesiune B nu mai are obligatii catre A intrucat datoriile le va plati C (fiind clientul lui B). Este vorba de vanzare marfa si nu de comision sau intermediari. Va rog sa mai cititi odata cu atentie intrebarea mea, poate ma puteti ajuta.

Chiar daca este vorba de o vanzare, B este tot un intermediar, nu cumpara cu un pret si vinde cu acelasi pret. O societate cumpara si vinde cu scopul de a realiza profit. Sa inteleg ca nu veti mai realiza nici un profit din noul contract?
cred ca e vorba de contract de novatie 1128 (2) cod civil: cand un debitor este substituit celui vechi, care este descarcat de creditor"
septimiubujgoi a scris:

cred ca e vorba de contract de novatie 1128 (2) cod civil: cand un debitor este substituit celui vechi, care este descarcat de creditor"



În principiu, aveţi dreptate. Este o novaţie, dar, dacă schimbarea debitorului iniţial se face cu acordul acestuia, operaţiunea este o delegaţie perfectă (1132 C.civil). Dacă debitorul iniţial nu este liberat, atunci nu mai este vorba despre novaţie, ci despre o delegaţie imperfectă (acelaşi articol).

Liviu S.Bordaş
ok, aveti dreptate

Alte discuții în legătură

Contract de delegatie imperfecta. Stylleru Stylleru Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea speta: reprezint societatile A si B intr-un contract de delegatie imperfecta , A in calitate de debitor initial delegant ... (vezi toată discuția)
Contract novatie crysenc crysenc Buna seara, Am si eu mare nevoie, daca ma puteti ajuta, de un model de contract de novatie prin schimbare de debitor. Va multumesc, Cristian (vezi toată discuția)
Act aditional sau novatie bryan bryan am incheiat un contract de credit financiar (suntem institutie publica ) cu o ,socitate pentru productia unui proiect. am primit acum o notificare ,ca soc. ... (vezi toată discuția)