avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Faptele bune ajuta dupa moarte !!!
Discuție deschisă în Cultură generală

Faptele bune ajuta dupa moarte !!!


lubitorii de Dumnezeu şi de mântuirea sufletelor omeneşti,îngerii - istoriseşte Sfânta Teodora - pe când mă ţineau inmâinile lor, mulţime de draci întunecaţi si nemilostivi m-au înconjurat, strigând: „Sufletul acesta are mulţime de păcate,deci, trebuie să ne răspundeţi nouă la acestea". Aşa strigând,arătau păcatele mele. îngerii atunci căutau în cărţile lor faptelemele cele bune şi aflau cu Darul lui Dumnezeu câte cu ajutorul Lui făcusem şi eu în viată, de pildă: de am dat cândvamilostenie la săraci, de am hrănit pe flămânzi, de am adăpat peînsetaţi, de am îmbrăcat pe cei goi, de am găzduit pe cei fără de adăpost şi pe străini odihnindu-i, de am slujit Sfinţilor, deam cercetat pe bolnavi şi pe cei întemniţaţi, de am urmat regulat şi cu pietate la Sfânta Biserică, de m-am rugat lui Dumnezeu cu umilinţă şi cu lacrimi pentru iertarea păcatelor,de am ascultat slujbele Sfintei Biserici cu luare-aminte, de amadus lumânări, untdelemn, tămâie, vin şi prescuri curate,liturghii pentru vii şi pentru repauzaţi, de am cinstit SfântaCruce. Sfintele Icoane şi toate cele Sfinte cu evlavie, de am postit după rânduiala Ortodoxiei Creştine, de am lucrat bineleşi m-am ferit de răutăţi, de mi-am păzit gura a nu vorbi deşertăciuni, de a nu pâr,. a nu grăi ponegriri, clevetiri, hule,minciuni, năpăstuiri şi alte felurite păcate ale limbii, şi amfăcut în schimb cele bune, spre Slava lui Dumnezeu şi zidireaaproapelui meu, de am întors ochii mei de la deşertăciuni lumeşti... ªi orice alte fapte bune aflau scrise în cărţile lor. leaduceau la cumpănă împotriva păcatelor mele. Atunci arapii aceia văzând faptele mele cele bune, scrâşneau cu dinţii lor asupra mea, vrând să mă
răpească din mâinile Sfinţilor îngeri şi samă arunce în fundul iadului lor. Dar s-a arătat fără de veste Cuviosul Părintele nostru Vasile, vorbind oarece cu îngerii lui Dumnezeu

Detaliat pe link-ul:
[ link extern ]
Este adevarat, cei plecati nu mai dau niciun semn, odata ce-au disparut. Si eu ii vorbesc tatalui meu, nici el nu raspunde. Nici macar in vis nu imi apare. Eu cred ca e suparat pe mine.
Eu vreau sa cred ca exista lumea de dincolo, cred si nu cercetez invataturile bisericesti. Am nevoie de ele, pentru linistea mea sufleteasca. Da, sunt crestin dintr-un motiv egoist, ptr ca asta ma ajuta sa fiu impacat cu mina insumi. Dar nu fac fapte bune ptr mine.Nu cred insa ca e moral sa faci o fapta buna pentru a te ingriji de propriul tau suflet. faptele bune le faci pentru a fi de ajutor unui suflet aflat in nevoie. Daca astepti o rasplata, ea nu va veni. Nu o astepta si ai sa o primesti.

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace pe toti cei plecati dntre noi!

sincer te safatuiesc sa insisti sa-i vb tatalui tau, eu am 33 ani si poate crezi ca sunt plecat de "acasa" dar nu am crezutr in nimic pana nu am vazut si simtit pe pielea mea, nimic nu este intamplator si universul este martot , totul depinde de perceptia noastara individuala, totul are un sens si curs timpul va demonstra :wassat:
Faptele bune sunt rasplatile in fiecare secunda a vieti noastre, dar nu trebuie sa facem fapte bune si totodata rele cu conditia ca cele bune in plus cu 2-3 le va spala pe lele rele :innocent: adevarul este simplu noi decidem, noi hotaram ,tot noi platim,fiecare fiinta este construita sa perceapa viata asa cum o simte, noi nu avem calitate de judecatori sa spunem daca este bine sau nu.

Instanta pamanteana face ce stie dar instanta DIVINA va face ce trebuie:hammer:
@u.b.i.k.

Stimate domn, tin sa va contrazic in o parte din cele spuse," Piatra de pe fundul lacului" a fost aruncata cu un sens, sa va explic ceva : sa presupunem ca mergem pe o plaje, singur, cu siguranta suntem dispusi sa facem anumite lucruri pe care nu le vom face in prezenta altora, de frica sa nu creada ceva despre noi, sa aruncam cu pietre in oglinda apei.
Dar sa nu uitam ca in copilarie la contactul cu apa asta faceam cu toti ,dar acum am evoluat uni intr-un fel ciudat pentru ceilalti care au evoluatin un fel mai putin ciudat, cu toti suntem fiinte spirituale dar ne este teama sa credem ca la sfarsitul stagiului va fi "CEL CE ASTEAPTA" sa ne spuna cu ce am gresit, exemplele le intanlim in fiecare secunda a vieti noastre,in autobuz can ne gandim nu dam locul ca si noi am platit, cand vecinul cel cu masina noua ase o problema radem de el de dupa perdea,atunci cand ne bucuram ca rudele noastre sunt mai sarace ca noi, si sunt mii de exemple
Dar cine recunoaste????:innocent: cand spiritul nostru se umple se necaz si intristare mergem la Biserica:worthy: cu sau fara voia noastra a fiintei pamantene,spiritul ne va duce acolo, si interesant este ca vom accepta o parte din noi sa ne rugam,o parte,ca e o traditie.o parte ca e paste ,o parte ca e craciun.o parte de fala si de frica.si restul sa aratam ce masina avem, ce haine purtam,si cum dam bani la cersetotii ajungand acasa si sperand ca vom recupera ce am pierdut acolo.
Ttotul este fara voia noastra noi suntem doar rotite de la intregul mecanism al vieti pe care o traim asa cum dorim.dar sa nu uitam ca va veni si un nou inceput dar pentru o alta generatie:love2:

[Editat - nu mai citati in intregime postari anterioare, va rog, se incarca inutil pagina. Este suficient sa scrieti utilizatorul caruia va adresati. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Ares-3, moderator
@ lucian huzum

Stimate domn, trebuie sa fiti constient ca nu trebuie sa asteptati in niciun fel rasplata, simtiti-o ca si pe o datorie pentru semeni dumneavoastra,asta tinand cont ca sunteti o persoana (fiinta) care are o mai mare capacitate de informati si date si totodat un intelect desavasit,
raspunsurile, initiativa dv demonstreaza ca sunteti dispus sa face-ti sacrifici asa cum ati mai facut pentru cei ce nu stiu ce sa mai faca,demonstand activitatea dv aici, din punctul meu de vedere sunteti un spirit cu suflet mare, SA VA AJUTE DIVINITATEA IN TOT CE VA DORITI:love2:

Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)