avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Faptele bune ajuta dupa moarte !!!
Discuție deschisă în Cultură generală

Faptele bune ajuta dupa moarte !!!


lubitorii de Dumnezeu şi de mântuirea sufletelor omeneşti,îngerii - istoriseşte Sfânta Teodora - pe când mă ţineau inmâinile lor, mulţime de draci întunecaţi si nemilostivi m-au înconjurat, strigând: „Sufletul acesta are mulţime de păcate,deci, trebuie să ne răspundeţi nouă la acestea". Aşa strigând,arătau păcatele mele. îngerii atunci căutau în cărţile lor faptelemele cele bune şi aflau cu Darul lui Dumnezeu câte cu ajutorul Lui făcusem şi eu în viată, de pildă: de am dat cândvamilostenie la săraci, de am hrănit pe flămânzi, de am adăpat peînsetaţi, de am îmbrăcat pe cei goi, de am găzduit pe cei fără de adăpost şi pe străini odihnindu-i, de am slujit Sfinţilor, deam cercetat pe bolnavi şi pe cei întemniţaţi, de am urmat regulat şi cu pietate la Sfânta Biserică, de m-am rugat lui Dumnezeu cu umilinţă şi cu lacrimi pentru iertarea păcatelor,de am ascultat slujbele Sfintei Biserici cu luare-aminte, de amadus lumânări, untdelemn, tămâie, vin şi prescuri curate,liturghii pentru vii şi pentru repauzaţi, de am cinstit SfântaCruce. Sfintele Icoane şi toate cele Sfinte cu evlavie, de am postit după rânduiala Ortodoxiei Creştine, de am lucrat bineleşi m-am ferit de răutăţi, de mi-am păzit gura a nu vorbi deşertăciuni, de a nu pâr,. a nu grăi ponegriri, clevetiri, hule,minciuni, năpăstuiri şi alte felurite păcate ale limbii, şi amfăcut în schimb cele bune, spre Slava lui Dumnezeu şi zidireaaproapelui meu, de am întors ochii mei de la deşertăciuni lumeşti... ªi orice alte fapte bune aflau scrise în cărţile lor. leaduceau la cumpănă împotriva păcatelor mele. Atunci arapii aceia văzând faptele mele cele bune, scrâşneau cu dinţii lor asupra mea, vrând să mă
răpească din mâinile Sfinţilor îngeri şi samă arunce în fundul iadului lor. Dar s-a arătat fără de veste Cuviosul Părintele nostru Vasile, vorbind oarece cu îngerii lui Dumnezeu

Detaliat pe link-ul:
[ link extern ]
Fapte bune?! Pentru lumea cealalta nu ne sunt de folos! Nici pe lumea aceasta nu ne ajuta - nu pe noi; eventual ii ajuta pe cei carora le oferim cate ceva, ocazional... Doar cand zici: ”am facut o fapta buna” e deja un pacat, in sens religios - care va fi scris in Cartea Vietii, daca aceasta exista. Apoi, poti face o multime de fapte bune si vine o clipa in care rostesti cuvinte care bulverseaza pe cel caruia i le adresezi. Toate faptele bune de pana atunci vor fi ”anulate” N-o zic eu, am tot citit in acest sens: ”ce e spus e facut”

elena138 a scris:
"Ajută cât poţi şi, mai ales, cât crezi cu tărie că ai făcut-o dezinteresat", mi se pare mai aproape de realitatea noastră

Si a concretizat ideea atat de bine incat mai mult nu prea mai e de scris.


Filosofii care sa ne ”linisteasca” sufletul au existat, exista si vor exista. Asa cum exista si miracole.
Ceva exista, ceva se intampla, dar explicatia nu e la noi si nu o aflam nici in dogmele religioase.


Sincere Condoleante pentru pierderea pe care a-ti trait-o !
insa,citatul pe care l-ati oferit ,reda o scena tipica unei povestiri cu caracter religios scris in vederea trezirii la realitate a umanitatii .

„Sufletul acesta are mulţime de păcate,deci, trebuie să ne răspundeţi nouă la acestea".



Din pacate,exista deja tendinta de a se ignora mult principiile religioase de catre generatiile cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani.

Doctrina bisericii romano-catolice arata consecintele rautatilor care se fac pe pamant si ofera exemple pentru a se dovedi efectele cauzei de a fi bun si milos fata de semenii tai.

Se pare ca ,traim experienta Maladiei Sindromului de Ignoranta,Uitare si Nepasare a Copiilor fata de mame -care i-au purtat in pantece si pe brate ,s-au sacrificat ca sa-si creasca odraslele cat mai bine ,iar ca un efect al acestui sacrificiu,au neplacuta surpriza sa constate ca in viziunea noii generatii,sunt tratati ca pe niste gunoaie umane,ori ,creeaza situatii expres a starilor de tensiune in familie,doar pentru a mosteni munca parintilor lor(cazuri cat mai dese in ultimii ani)

Ideea de a reaminti -celor care au uitat ca exista si oameni care au nevoie de sprijin uneori,poate fi de bun augur in actuala situatie extrema prin care trec multi in Romania.

Din pacate,in ultimii zece ani,am intalnit mult mai multe persoane care si-au cladit fericirea lor pe nefericirea celor apropiati ,drept pentru care,cu sincere regrete pot sa afirm ca ,in prezent,salasluieste pe Pamant,doar Anticristul ,pentru ca lui D-zeu,nu-i mai pasa de omenirea care se confrunta cu cele mai inacceptabile situatii ce distrug calitatea umana.

Despre morti,numai de bine !-,pentru ca,acolo unde au plecat vor gasi mult mai multa liniste si intelegere ( doar daca au trait pe Pamant cu frica lui D-zeu)

Aici pe Pamant trebuie sa stim sa traim civilizat si sa fim umani!

De obicei,exista regrete si adanci pareri de rau,dupa ce o persoana a decedat !

Faptele unui OM,trebuie sa fie evidentiate corespunzator in timpul cat traieste persoana,pentru ca,Regretele sunt tardive cand nu mai exista.

Strigatul de durere la mormantul celui drag,este o descarcare de moment doar in situatiile cand exista Regret ori o Culpa tacita a stingerii din viata a celui apropiat (cunoscut)

Ce minunat ar fi sa nu facem grave greseli in viata aceasta........fara a incalca nici o regula a bunului simt si al bunelor moravuri in societate si in familie!

BOGDAN EUGEN a scris:

@ lucian huzum

Stimate domn, trebuie sa fiti constient ca nu trebuie sa asteptati in niciun fel rasplata, simtiti-o ca si pe o datorie pentru semeni dumneavoastra,



Eu personal nu astept nici un fel de rasplata, mi-este timpul prea scurt pentru a trai asteptand o rasplata, dar ma bucur cand primesc un multumesc, ma bucur cand vad ca oamenii apreciaza putinul ajutor din partea mea. Ce sunt eu? Un biet muritor caruia Dumnezeu i-a pus un gram de cunostinte in creier si caruia i-a spus sa il foloseasca pentru altii.


@ lucian huzum


Eu personal nu astept nici un fel de rasplata, mi-este timpul prea scurt pentru a trai asteptand o rasplata, dar ma bucur cand primesc un multumesc, ma bucur cand vad ca oamenii apreciaza putinul ajutor din partea mea. Ce sunt eu? Un biet muritor caruia Dumnezeu i-a pus un gram de cunostinte in creier si caruia i-a spus sa il foloseasca pentru altii.


Foarte sincer si pertinent comentariu care denota o personalitate remarcanta bazata in primul rand pe o educatie si o morala cu mult bun simt si umanitate accentuata.(rar intalnite in prezent prin Romania)=D>

BOGDAN EUGEN a scris:

@u.b.i.k.
mergem la Biserica:worthy: cu sau fara voia noastra a fiintei pamantene,spiritul ne va duce acolo, si interesant este ca vom accepta o parte din noi sa ne rugam,o parte,ca e o traditie.o parte ca e paste ,o parte ca e craciun.o parte de fala si de frica.si restul sa aratam ce masina avem, ce haine purtam,si cum dam bani la cersetotii ajungand acasa si sperand ca vom recupera ce am pierdut acolo.
Ttotul este fara voia noastra noi suntem doar rotite de la intregul mecanism al vieti pe care o traim asa cum dorim.dar sa nu uitam ca va veni si un nou inceput dar pentru o alta generatie:love2:

NU. Spiritul nu ma duce decat acolo unde am mai fost. Eu n-am nicio treaba cu bisericile si nu merg la nicio biserica si nu cred ca preotul, rabinul sau imamul pot sa ma ajute, indiferent despre care problema exsistentiala as vorbi cu ei. Cei care cred ... ferice lor.
Biserica in care se inchina oamenii este doar felul in care acestia inteleg sa-si organizeze credinta, nu credinta insasi. Credinta trebuie sa fie altceva. Apoi, credinta fara nicicun suport logic-rational ... e doar un fel de boala mintala. Cum sa crezi ceva fara nicio dovada? De ce sa crezi ca Iisus a inviat, fara nicio dovada si sa nu crezi ca
Peter O'Tool este dumnezeu dupa ce el si-a dat seama de asta pentru ca intr-o zi, in timp ce se ruga, si-a dat seama ca nu vorbea cu dumnezeu ci vorbea de unul singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)